3. Sayfa:
banner175
Avustralya'daki dev uyuşturucu operasyonunda Denizli ismi
Olayı araştıran polis, konteynırın bir suç örgütü tarafından özellikle kullanıldığı, uyuşturucu maddelerin GİMA teslimatı öncesinde başka bir adreste boşaltılmasının planlandığı ortaya çıktı. İşte Pmukkalehaber.com’un derlediği olayın ayrıntılarıs:
 
Türkiye'den gelen konteynerda 496 kilogram uyuşturucu madde bulundu. Avustralya Federal Polisi ve Avustralya Sınır Kuvvetleri’nin ortak yaptığı basın açıklamasına göre, Türkiye'den gelen bir nakliye konteynerinde 496 kilogram Metilen Dioxi Metamfetamin olarak adlandırılan, sentetik kimyevi uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
Sydney'de Avustralya Federal Polisi (AFP) ve Avustralya Sınır Kuvvetlerinin düzenlediğni (ABF) ortak operasyon sonrasında 496 kilogram MDMA ele geçirilmesinin ardından üç kişinin tutuklandığı bildirildi.
 
MDMA, 28 Eylül 2018 Cuma günü Türkiye'den Port Botany'ye gelen bir nakliye konteynerinde sanayi tipi dört kıyma makinesine gizlenmiş halde bulundu.
 


Kıyma makinalarından birinin içinde, her biri yaklaşık iki kilogram ağırlığında, 60 paket içinde bulunan şüpheli maddenin yapılan testte, MDMA için olumlu sonuç verdiği bildirildi. Bunun üzerine ABF tarafından yapılan daha ileri bir incelemede, dört kıyma makinasının her birinde benzer şekilde gizlenmiş paketlerin olduğu tespit edildi.
 
AFP, toplamda yaklaşık 496 kilogram MDMA içeren dört kıyma makinesinde 248 paket buldu. AFP’in adli tıp uzmanlarının maddenin tam ağırlığını ve saflığını belirlemek için başka adli testler de yapacağı belirtilirken, sözkonusu MDMA miktarının, piyası değerinin 57 milyon dolardan fazla olabileceği tahmin ediliyor.
 
Bir dizi soruşturmayı takiben, AFP memurları, konterynırı Auburn'daki bir adrese kontrollü şekilde teslim etti.
 
6 Ekim 2018 Cumartesi günü, AFP ve ABF yetkilileri tarafından Clyde’de bir adresde arama gerçekleştirildi. Arama sırasında, polis bir cep telefonunu ve kokain olduğundan şüphelenilen az miktarda bir maddeyi ele geçirdi ve 27 yaşında bir kişiyi tutukladı.
 


İkinci bir arama da daha sonra, dört kıyma makinesinin sevk edildiği bir işyerine gerçekleştirildi ve burada da biri  24, diğeri 29 yaşında iki kişi tutuklandı.
 
Dün de Sydney, Guildford, Auburn ve Elizabeth Hills semtlerinde düzenlenen operasyonlarda bazı adreslerde aramalar yapıldı.
 
AFP Organize Suç Birimi’n den Kirsty Schofield, bu miktardaki MDMA ile, 1,7 milyondan fazla uyuşturucu hap üretebileceğini söyledi.
 
ABF’den Garry Low da, sonucun ABF'nin yüksek vasıflı memurları ve ellerinde bulundurdukları sofistike teknolojinin bir kanıtı olduğunu söyledi.
 
Gima’dan olayla ilgili açıklamada şu şekilde; “Geçtiğimiz pazartesi günü ana akım medya organlarında yüklü miktarda MDMA adlı uyuşturucu maddenin Avustralya Sınır Gücü tarafından geçtiğimiz ay sonunda Auburn'da ele geçirildiği yönünde haberler yer almıştır.
 
Basında geçen bilgilere göre kıyma makineleri arasına gizlenmiş bu yasadışı madde, operasyonu yürüten Avustralya Federal Polisi tarafından sahte paketlerle değiştirilmiş, kıyma makineleri de Clyde'de bulunan sahibi tarafından teslim alınmıştır. Operasyon kapsamında 20'll yaşlarda 3 genç tutuklanmıştır.
 
Diğer yandan Federal Polis tarafından cumartesi günü gözetim altına alınan GİMA Süpermarket sahibi, kısa bir süre sonra olayla kendisinin ve GİMA süpermarketlerinin herhangi bir alakasının olmadığı, bahse konu makinelerde gizlenen yasadışı haplardan haberdar olmadığı sonucuna varılarak serbest bırakılmıştır.
 
Kamuoyunun yakından bildiği üzere GİMA Süpermarketleri bugüne kadar birçok ticari müesseseye ve sivil toplum kuruluşları ile hayır kurumlarına kişisel ihtiyaç malzemesinden makinelere, çeşitli boy ve ebatta birçok malzemenin yurtdışından getirilmesi hususunda -herhangi bir ticari amaç gütmeksizin-destek olmuştur.
 
Yönetim kurulu olarak Federal Polis ve Avustralya Sınır Gücüne, yapmış oldukları başarılı operasyon sonucu bu yasadışı maddenin sokaklarımıza ulaşmasına engel oldukları için içten memnuniyetimizi ve tebriklerimizi sunuyoruz.
 
Ayrıca Channel 9, ABC NEWS Limited, The Daily Telegraph ve The Sydney Morning Herald yayın organlarına, yayınlarında işletmemizin ticari itibarına özen göstermeleri ve medya etiğine uygun davranmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.
 
Bu süreçte, bize gösterdikleri güçlü dayanışma duyguları nedeniyle dostlarımıza, müşterilerimize ve ticari paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” / Kaynak: Pamukklehber.com
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku