3. Sayfa:
banner175
Denizli'de fabrikada gaz sızıntısı: 37 işçi hastanelik oldu
Denizli-İzmir Karayolu Kumkısık Mahallesi'ndeki bir tekstil fabrikasındaki tanka, bugün saat 10.00 sıralarında, sıvılaştırılmış gaz dolumu yapılmaya başlandı. Dolum sırasında, gazı kokulandırmada kullanılan tüpten PHD gazı sızıntısı yaşandı. Sızan PHD gazının kokusu fabrikanın bir bölümünü sardı. Gazın keskin kokusundan 37 işçi etkilendi. Fabrika yetkililerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kusma, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetler görülen işçilerden 10'u ambulansla, 27'si de fabrikaya ait araçlarla Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ile çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. PHD gazının zehirleme etkisinin bulunmadığı, işçilerin keskin kokusu nedeniyle etkilendiği bildirildi.
 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, gazdan etkilenen işçilerin tamamının durumunun iyi olduğunu belirtip, gün içinde hepsinin taburcu edileceğini söyledi.

VALİ KARAHAN: GAZDAN ETKİLENEN İŞÇİ SAYISI 68

Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi İlçesi, Kumkısık Mevkisi'ndeki bir tekstil fabrikasında gaz sızıntısından etkilenen işçileri hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Vali Karahan, gazdan etkilenen işçi sayısının 68'e ulaştığını söyledi. Karahan, "Bu sabah saatlerinde, bir tesiste bir gaz sızıntısı sonucu zehirlenme vakası yaşadık. Şu ana kadar hastanelerimize 68 müracaat oldu. Hepsinin de sağlık durumu iyi. Hastanelerde kısa süreli denetim altına aldık. 18'i devlet hastanelerinde diğerleri de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve kentteki özel hastanelerde tedavi görüyor. Tedbirler ve neden olduğuyla ilgili araştırma ve incelemelerimiz devam ediyor. Şu an için endişe edilecek bir durum yok. Gaz sızıntısının bir ihmal ya da bir arızadan mı kaynaklandığına bakıyoruz. Sarımsak kokulu bir gaz sızıntısı şeklinde ortaya çıktığı bize bildirildi. Bu da daha hafif bir gaz zehirlenmesi vakası, bununla ilgili sebebini ve nasıl engellenebileceğini araştırıyoruz. Kusurlu varsa, sorumlu varsa onlarla ilgili resmi işlemler ve soruşturma boyutu devam ediyor" dedi.

DHA  / Ramazan ÇETİN - Deniz TOKAT



banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku