3. Sayfa:
banner175
Denizli ve Uşak'ta 'engelli raporu' çetesine operasyon: 20 gözaltı
Bir ihbarı değerlendiren Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, sağlıklı kişilere para karşılığı bir çete tarafından hastanelerden usulsüz engelli raporu alındığını belirledi. Bunun üzerine polis, çete üyelerini 3 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sonucu çete üyelerinin sadece Denizli değil Uşak'ta da benzer şekilde hastanelerden usulsüz engelli raporları aldığı belirlendi. Bu şekilde çete üyelerinden engelli raporu alan kişilerin kendilerine SGK'dan maaş bağlatıp, kamu kurum ve kuruluşlarının engeliler için sağladığı tüm imkanlardan da yararlandığı ortaya çıktı.
 
Bu sabah harekete geçen polis, Denizli ve Uşak'ta şüphelilere yönelik toplam 20 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda 4'ü Uşak'ta, 16'sı da Denizli'de olmak üzere 20 şüpheli gözaltına alındı. Polisin, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda, yaklaşık bin kişinin, usulsüz şekilde engelli raporu almak için çete üyelerine verdikleri anlaşılan kimlik bilgilerine ulaşıldı. Çete üyelerinin 5 yıldır bu şekilde çok sayıda sağlıklı kişiye usulsüz engelli raporu aldığı belirlendi.
 
Gözaltına alınan 20 kişinin polisteki işlemleri sürerken, soruşturma da genişletildi. Polisin operasyonu üzerine başta Sosyal Güevinlik Kurumu (SGK) olmak üzere Denizli Devlet Hastanesi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü gibi diğer kamu kurumları da inceleme başlattı. Kamu kurumlarının engelli sağlık raporu alan kişileri, tek tek incelediği bildirildi.
DHA / Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Çalışan 5 yıl önce

bizler emekli olmak için yıllarca yaşı beklerken sapasağlam insanlara engelli raporları vererek emekli ettiler.emekli olan engelli raporlarını yenilesinler yarısı sağlam çıkar

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku