3. Sayfa:
banner175
Denizli'de kurşun tablet üzerine yazılmış İncil ele geçirildi
Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, 2008’de Ürdün’de bulunan ve Hıristiyan dünyasını ikiye bölen kurşun tabletler üzerine yazılan İncil’in bir benzerini ele geçirdi.
 
Polis, elinde iki adet İncil bulunduran kişinin tarihi eser kaçakçılığı yapacağı şüphesiyle operasyon yaptı. Operasyonda, üzerinde İbranice ifadeler bulunan ve bir dosya gibi birbirine tutturularak yapılmış olan İncillere el koyarken, şüpheliyi de adliyeye sevk etti.
 
Şüpheli hakkında kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu uyarınca işlem yapılırken İnciller Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.
 
BİR ÖRNEĞİ ÜRDÜN’DE BULUNDU
2008 yılında Ürdün’de bedevilerin bulduğu benzer bir kurşun tablet Hıristiyan dünyasını ikiye bölmüştü. Tabletlerin yapılan karbon testinde 2 bin yıllık olduğu tespit edilmiş ve üzerinde Hz. İsa’ya ait sözler bulunduğu ileri sürülmüştü. Ancak Katolik ve Protestan kiliseleri bu sözlerin Hz. İsa’ya ait olmadığını ve kurşun tabletlerin sonradan üretilmiş olabileceğini belirterek tabletleri kabul etmemişti.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku