3. Sayfa:
banner175
Eşini öldüren koca mahkemede olayı anlattı: Kendimi kaybettim
4 Eylül günü hayatını kaybeden 23 yaşındaki Hafize Kurban’ın ilk duruşması bugün 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sivil toplum örgütlerinin, birçok kadının ve çok sayıda avukatın katılımıyla yapıldı. Davayı takip eden avukatların, hakime karşı gösterdiği tepkiler ise dikkat çekti.
 
Bugün sabah 09:45’de Denizli Adliyesi’nde görülecek olan dava öğleden sonra 15:00’da görüldü.  Denizli’deki kadın örgütlerinin, gönüllü avukatların bire bir takip ettiği davada, katil zanlısı Uğur Kurban’ın ifadesi dinlendi. Duruşmaya aynı zamanda Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık müşteki olarak katıldı.
 
Mahkeme salonunda ifade veren Uğur Kurban 23 Ağustos günü aldatıldığını öğrendiğini, 26 Ağustos günü Hafize Kurban’dan boşanmak için çekişmeli boşanma davası açtığını, 27 Ağustos günü Hafize Kurban ile görüşmek için eve gittiğini söyledi. İfadesi dinlenen Uğur Kurban eşine, anlaşmalı boşanma davasının daha kolay olduğunu, çekişmeli boşanma davasının uzun sürdüğünü,  söylediğini belirtti. Katil zanlısı Kurban ifadesine şöyle devam etti:
 
“Eve geldiğimde bacanağım ve eşim evdeydi. Evde bir müddet eşimle konuştuk daha sonra dışarıya çıktık. Dışarıya çıktığımızda bana ‘Beni götürseydi zaten onunla gidecektim. Benim için de boşanmak iyi olur. Kaçak görüşmek zor oluyor’ dedi. Bende şok oldum ve yanımda taşıdığım bıçağı karnına savurdum. İkinci ve üçüncü bıçak darbesi eşim eğildiği için boynuna ve göğsüne denk geldi”
 
Yaşanan korkunç anları aktaran katil zanlısının ifadesi kan dondururken, müşteki avukatı Eylem Esra Yatar’ın katil zanlısının çelişkili ifadelerine yönelik soru sorması ile duruşma devam etti. Denizli Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonu’nda görevli olan Avukat Jülide Keleş’in sorusunu vekaleti bulunmaması nedeniyle kabul etmeyen hakim, avukatların talebine rağmen taraf sorgulaması yapmadığı için de, avukatlar tarafından eleştirildi.
 
6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 1.5 saat süren mahkemenin sonunda hakim, mahkemenin 3 Ocak 2020’ye ertelenmesine ve bir dahaki duruşmada müştekilerin ve suçtan zarar görenlerin dinlenmesine karar verdi.
 
Duruşmada taraf yoklaması yapılmadığı için Hafize Kurban’ın ailesini savunmak için salonda bulunan  avukatlar tutanak tutacaklarını belirttiler.
Haber: Mükerrem Yollu
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku