3. Sayfa:
banner175
FETÖ'nün eğitim yapılanması davasında 82 sanık yargılanıyor
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda örgütün Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okullarındaki öğretmen yapılanmasına yönelik 61 öğretmen tutuklandı. Davanın 7 Haziran'da başlayan ilk duruşmasında, 8 tutuklu sanık tahliye edildi. 3 tutuksuz sanık ise ByLock kullandıklarının belirlenmesi üzerine tutukladı.
 
Meslekten ihraç edilen öğretmenler hakkında FETÖ/PDY üyeliği, ByLock kullanımı, KHK'yla kapatılan sendika ve dernek üyelikleri, Bank Asya hesapları, sohbet toplantıları, örgüt adına bağış toplama gazete ve dergi aboneliği iddialarıyla açılan davanın ikinci duruşması; Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatlar alındı. Duruşma solunu yetersiz olduğu gerekçesiyle sadece tutuklu sanıkların birinci derece yakınları alındı.
 
Duruşmanın sabahki oturumunda bazı sanıklara ByLock dosyalarında bulunan detaylar soruldu. Duruşmada, FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle aranırken teslim olan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.A.'nın savunması alındı. Denizli'de bir ortaokulda öğretmen iken açığa alınan S.A., savunmasında, "Kamu görevinden ihraç olduktan sonra çevremdekilerin bakışlarından rahatsız oldum ve bir süreliğine İstanbul'a gittim. Denizli'ye döndüğümde evimin kapı kilidinin değiştirildiğini fark ettim. Durumdan şüphelenip, avukatıma danıştığımda hakkımda soruşturma olduğunu öğrendim ve teslim oldum. FETÖ örgütü ile hiçbir ilgim yok" dedi.
 
Duruşma diğer sanıkların savunmalarıyla sürüyor. Ramazan ÇETİN / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku