3. Sayfa:
banner175
FETÖ'nün finans yapılanmasında 41 sanığa hapis
Tutuklu sanık eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer mahkemenin vereceği karara saygılı olduğunu belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti. Örgütün oteldeki toplantılarına katıldığı iddia olunan tarihte başka yerde olduğunu savunan Özer, örgüte ait derneklere üyelikle ilgili imzaların kendisine ait olmadığına dair savcılıktan aldığı bilirkişi raporunu mahkemeye sunduğunu kaydetti.
 
60 SANIKTAN 41'İNE CEZA
 
Mahkeme, FETÖ’nün yapılanmasında etkin rol aldıkları suçlamasıyla Fuat Yıldırım’a 11 yıl 10 ay, 15 gün, Davut İlhan’a 11 yıl üç ay hapis cezası verirken, terör örgütüne üye olma suçundan tutuklu sanıklar Alaattin Yavaşlar ve Mehmet Yavaş’a 10’ar yıl, 7’şer ay, Muhterem Güven, Yusuf Sarıyer ve Bilal İbileme’ye 10’ar yıl, Fatih Derdiyok’a 9 yıl 1 ay, 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile Kudret Tartılacı ve Abdullah Yağcı’ya 8’er yıl 9’ar ay, Veli Yağcı’ya 8 yıl 1 ay 15 gün, Bilal Gören, Osman Özen, Abdurrahman Kaplan, Ümit Dağdeviren, Hasan Basri Metin ve Niyazi Dayanır’a 7’şer yıl 6’şar ay, Ahmet Kayhan ve Levent Güleryüz’e 6’şar yıl, 10’ar ay 15’er gün, Türkan Yıldırım, Mehmet Ertuğrul, Hüdayi Etiler, Erkan Derköylüoğlu ve Osman Refik Esmek’e 6’şar yıl 3’er ay
 
Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgütü bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 15 sanığa 1’er yıl 15’er ay ile 4’er yıl 2’yer ay hapis cezası verdi. Etkin pişmanlıktan yararlanan A. S, 1 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı.
 
Mahkeme heyeti, eski Denizli İl Genel Sekreteri Adem Oklu ile 4 zanlının da beraatine hükmetti. Mahkemede, tutuklu 16 sanıktan 9’u, tutuklu kaldıkları süreler göz önüne alınarak tahliye edildi, 7 sanığının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
 
Hakkında yakalama emri olan sanıklar Erdem Aydın, Merter Söylemez, Ali İhsan Kahveci, Uykan Kılıç, Hüsnü Taşcan, İbrahim Halil Kırgil, Bahri Uzun, Süleyman Deşdemir, Mehmet Boz, Hamza Kaba, Mustafa Muhammet Günay, Tarık Edirneli, Mevlana Celalettin İşler ve Şerife hakkındaki kamu davasının dosyadan ayrılması ve haklarındaki yakalama kararının infazının beklenmesi kararlaştırıldı.
 
Hayatını kaybeden sanık Gültekin Payat’ın dosyası düşürülen mahkeme kararında sanıkların şirketleri üzerindeki kayyumların kaldırıldığı bildirildi. Kaynak: Denizlihaber.com
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku