3. Sayfa:
banner175
Haraç çetesine operasyon: 5 tutuklama
Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle nisan ayında yaşanan mekan kurşunlama ve silahla mekan basma gibi olaylardan sonra harekete geçti.
 
Kısa zamanda kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık ve aynı zamanda kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak gibi 20 ayrı suça karıştıkları belirlenen çete üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.
 
 
15 kasım günü, düzenlenen operasyonda 13 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlarda 16 kişi gözaltına alınırken bir tüfek ile mermiler, 11 bıçakç, 16 tabanca iskele, 15a namlusu, 80 gram kenevir 2 kök hint keneviri bitkisi, 3 gram kristal met ve 58 tarihi sikke ele geçirildi.
 
“Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak” suçundan işlem yapılan zanlılardan 5’i tutuklandı.
 
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çete hakkında şu bilgiler verildi:
“İlimizde bulunan şirket ve alkollü mekan sahibi olup ekonomik durumu iyi olan şahıslardan zorla para alarak, para vermek istemeyen şahısları ölümle tehdit ederek, işyerlerini ve mekanlarını silahlı olarak basan, nitelikli yağma, kasten yaralamak, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve tehdit suçlarını işleyerek vatandaşların huzur ve refahını bozan şahıs ve organizasyonlar tespit edildi.
 
Suç örgütüne üye şahısların hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştıkları kamu gücünü kullanıyormuş algısı oluşturarak çevrelerinde veya hedef olarak düşündükleri şahıslar üzerinde sistemli bir şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını gerçekleştirdikleri ve toplum üzerinde oluşturdukları, panik ve korku ortamından yararlanmak suretiyle şahısların emniyet birimlerine şikayet ve ihbarda bulunmalarını engellemeye çalıştıkları, örgüt kapsamında suç işlediklerini gizlemek ve delilleri yok etmek amacı ile eylemlerin kişisel alacak verecek şeklinde göstermeye çalıştıkları, silahlı eylemlerde bulundukları bu şekilde haksız ekonomik kazanç elde etmeye çalıştıkları tespit edildi.”
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku