3. Sayfa:
banner175
Hıfzısıhha Meclisinden karar: Virüsle ilgili yanlış bilgi verene yalan beyan işlemi yapılacak

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı. İçişleri Bakanlığı’nın “Temaslıların Doğru Bildirilmemesi” konulu genelgesinin karara bağlandığı toplantıda temaslı kişilerin yalan beyanda bulunmasının önüne geçilecek karar alındı.

Alınan kararda; “Koronavirüs tanılı hastalar tarafından temaslı kişiler hakkında her ne sebeple olursa olsun doğru bilgi verilmemesi, bilgi verirken gerçekte temaslı olmadığı kişileri temaslı kişiler gibi bildirmek suretiyle; eksik, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlara/bildirimlere ilişkin eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi gereğince işlem tesis edilmesine” ifadelerine yer verildi.

Yalan beyanda bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 206’ncı maddesi olan "bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacağı" hükmü uygulanacak.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku