3. Sayfa:
banner175
Hıfzıssıhha Meclisi'nden Korona Kararları

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı, İçişleri Bakanlığı’nın yeni normalleşme sürecine ilişkin kararları ele aldı.
 
Hıfzıssıhha Meclisi, İçişleri Bakanlığı’nın 22 Mart tarihli genelgesi ile sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar için belirli kriterlerde esnama yapılmasına karar verdi. Buna göre işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını ve aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgelemek kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.
 
İçişleri Bakanlığı’nın yeni kararı ile 18-20 yaş arası gençlerin kısıtlamasına son verildi. Uzun süredir kısıtlamadan etkilenen 31.12.2002 tarihinden önce doğmuş olanların sokağa çıkmalarında engel kalmadı.
 
Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 0-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençlerin ihtiyaca göre bakıcı, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilmesine, veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilmesine de engel kalmadı.

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile 0-18 yaş arası için sınırlı zamanlarda sokak iznine devam edilecek. Buna göre 65 yaş ve üzeri kesim pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında,  0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler çarşamba ve cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.
 
Covid-19 salgını riskini arttırabilecek asker kutlaması, asker uğurlaması, konvoy oluşturulması gibi her türlü etkinliğin yapılmasına ise izin verilmeyecek.

 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku