3. Sayfa:
banner175
İki hastanın organları başkalarında yaşayacak
30 Aralık’ta bilinç kaybı nedeniyle Çardak Entegre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve orada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Servergazi Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 66 yaşındaki Ayni Sarı’ya yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra beyin damarlarında tıkanıklık saptanarak hemen Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Yoğun bakımda 4 gün yaşam mücadelesi veren Ayni Sarı’nın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından organ bağışında bulunan Sarı’dan İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek ve karaciğeri alındı. Organlardan karaciğer ve bir böbreği Ege Üniversitesi’ne diğer böbrek de İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.
 
EGE ÜNİVERSİTESİ İLE İZMİR BOZYAKA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
28 Aralık’ta ani bilinç kaybı nedeniyle Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran 85 yaşındaki bayan hastada çekilen tomografi sonucunda beyninde yaygın kanama olduğu saptanarak hemen Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Yoğun Bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 gün sonunda hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yapılan görüşmeler sonunda hastanın organları bağışlandı. Yine İzmir’den gelen ekipler hastanın karaciğer ve böbreklerini aldı. Alınan organlardan karaciğer Ege Üniversitesi’ne, böbrekler de İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.
 
ORGAN BAĞIŞI ORANI
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı dileyerek; “ Ülkemizde organ nakline ihtiyaç duyan hasta sayısına her geçen gün yenileri eklenmektedir. Öte yandan organ bağışçısı oranı maalesef henüz yeterli seviyelerde değildir. Toplumsal bir sorun olan bu durum yine toplumumuzun duyarlılığıyla, organ bağışında bulunmasıyla çözülecektir. Bu doğrultuda Servergazi Devlet Hastanesi’nde aynı günde iki organ bağışı gerçekleşti. Hayatını kaybedenlerden alınan 2 karaciğer ve 4 böbrek Türkiye’de organ bekleyen ailelere gönderildi.  Organ bağışında bulunan ailelere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku