3. Sayfa:
banner175
Mahkemedeki dijital terazili savunma memuru beraat ettirdi
Olay, Çal’da yaşandı. Bir süre önce özel otomobiliyle Çal’dan ikamet ettiği Denizli istikametine giden devlet memurunun otomobili İsabey Mahallesi yakınlarında jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, Bag In Box içinde şaraplar bulundu. Devlet memuru Ş.D, kendine ait bağ olduğunu, şarabı kendisinin tükettiğini ve evine götürdüğünü iddia etti. Şarapları kendisi için ürettiğine dair şahitler buldu, tapulu bağını delil olarak sundu. Jandarmanın yaptığı ölçümlerde otomobilde bulunan şarap 380 litre geldi. Devlet memuru hemen açığa alınmaktan kurtulamadı.
 
Mahkemenin ikinci oturumu Çal Adliyesi’nde yapıldı. Mahkemede ilginç gelişmeler yaşandı. 1 saatten fazla süren mahkemenin oturumunda, sanık avukatı Ahmet Türk, mahkeme salonuna dijital kantar getirdi. Hakimin huzurunda, şarapları tarttı. Jandarmanın 380 litre ölçüm yaptığı şarapların 280 litre geldiğini ispatladı.
 
Denizli Barosu'nun Çal İlçe Temsilciliği görevini de yürüten avukat Ahmet Türk, “Yasa gereği, ticari amaç olmaksızın 350 litreye kadar alkol üretimi serbest. Belirttiğim gibi ticari amaç kesinlikle olmayacak. Müvekkilim, söz konusu şarapları kendisinin tüketmek için ürettiğini ispatladı. Ancak, jandarmanın ölçümünde şarap miktarı sınırı geçiyordu. Biz de mahkemenin huzurunda yeniden şarapları tarttık ve 100 litre fazla gösterildiğini dijital kantarla kanıtladık. Adalet eninde sonunda yerini buluyor. Adaletin terazisi şaşmadı” diye konuştu.
 
Açığa alınan devlet memuru, görevine iade olmak için başvuruda bulundu, Çal Kaymakamlığı’nın olur yazısını bekliyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku