3. Sayfa:
banner175
Organları ile hayat verecek
25 Kasım’da merdivenden düşme sonucu beyin kanaması geçiren 66 yaşındaki Mehmet Nuri Dereli Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servis’e kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Dereli’nin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan hasta 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yapılan görüşmeler sonunda da hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı.
 
Servergazi Devlet Hastanesi’ne İzmir’den gelen ekipler aynı anda karaciğer ve böbrekleri aldı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.
 
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk organ bağışında bulunan Dereli ailesine baş sağlığı diledi ve organ bağışında bundukları için çok teşekkür etti. Öztürk: “Ülkemizde binlerce hasta organ bağışı beklemektedir. Organ bağışı da bildiğiniz gibi beyin ölümü gerçekleşen kişilerden yapılabilmektedir. Dereli ailesi de bu noktada kendi üzüntülerini bir kenara bırakarak organ bağışında bulundular ve başka ailelere umut oldular. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku