3. Sayfa:
banner175
Otobüs şoföründen hayata dokunuş
Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsüne binen kadın yolcunun aniden bayılması eşine az rastlanır bir olayın yaşanmasına neden oldu. “İnsanlık ölmedi” dedirten olay 23 Kasım 2016 Perşembe günü saat 12 sıralarında yaşandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 20 BLD 83 plakalı, 28/1 numaralı otobüsü Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali yakınlarındaki durakta bekleyen vatandaşları aldıktan sonra hareket etti. Otobüsün hareket etmesinden kısa süre sonra duraktan binen kadın yolcu fenalaşarak bayıldı. Durumun hayati olabileceğini belirten şoför Ahmet Tetik, ani bir karar aldı. Normal güzergahından çıkarttığı 28/1 numaralı otobüsün dörtlülerini yakan Tetik, korna çalarak aracı Denizli Devlet Hastanesi yönünde sürmeye başladı.
 
İlk müdahale otobüste
 
Kısa süre içerisinde hastanenin önüne ulaşan otobüsü Tetik’in aradığı 112 Acil Servis ekibi karşıladı. Sağlık ekipleri hastane önündeki belediye otobüsünde bulunan baygın kadına ilk müdahaleyi yaptı. Eşine az rastlanır yaşanan olay otobüsün güvenlik kamerasına da yansıdı. Hastanede tedavi altına alınan kadın yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, otobüs şoförü Ahmet Tetik bu davranışı ile büyük takdir topladı.
 
O anları anlattı
 
Tetik yaşadıklarını şöyle anlattı: “Otogar durağından hareket ettiğim an, görevli arkadaş son bir yolcu daha olduğunu beyan etti. Yolcuyu aldım. Rahatsız olduğunu söyledi; bunun üzerine 112’yi aramayı teklif ettim. Bu arada yoluma devam ettim. 2-3 dakika kadar bir zaman geçtikten sonra yolcunun rahatsızlığının ciddi olduğunu sezdim. Diğer yolcularımızdan ona bakmalarını ve buna göre tedbir almamızı rica ettim.”

“Acil durumlara karşı eğitim alıyoruz”
 
Daha sonra yolcuların hastanın bayıldığını haber ettiklerini ifade eden Tetik, “Ben de 112’yi arayarak sağlık ekiplerini haberdar ettim. Bu sırada dörtlüleri yaktım. Korna çalarak durakları geçtim ve hastane önüne park ettim. Sağlık ekiplerimiz olaya hemen müdahale ettiler.” Bu gibi acil durumlara karşı hazırlıklı olduklarını ve sürekli eğitim aldıklarını kaydeden Tetik, “Trafik eğitimi, sağlık ve halkımızla iletişim konularında sürekli bilgilendiriliyoruz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku