Pamukkale:
banner175
PAMUKKALE'DE BÖLGENİN EN MODERN ALZHEİMER MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
 
Bölgenin en modern Alzheimer Merkezi olarak dikkat çeken Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve eşi Dr. Nur Örki’nin ev sahipliği yaptığı törenle hizmete girdi. Törene,  AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, kurum müdürleri, Pamukkale Belediye Meclis üyeleri, hayırsever rahmetli Turan Abalıoğlu’nun eşi Yüksel Abalıoğlu ile ailesinden Baki, Mahir, Şeref, Talha Abalıoğlu ve Abalıoğlu ailesi avukatı Av. Hasan Himmetli, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin seçim vaatlerinden biri olan ve yaklaşık 1000 metrekare kapalı alana sahip merkez, Kervansaray Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde inşaa edildi. Hayırsever Abalıoğlu ailesi ve Pamukkale Belediyesi’nin katkılarıyla bölgeye kazandırılan, Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi yaklaşık 14 Milyon TL maliyetle gerçeğe dönüştürüldü.
BAŞKAN ÖRKİ, “HAYALİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK”
Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu projede, gözyaşı var, alın teri var” dedi. “Göreve başlamadan önce biz bir hayal kurmuştuk” diyen Başkan Örki, “Ama sadece hayal kurup o hayalin gerçekleşmesini beklemek hayalperestlik oluyor. Biz de gayret ettik, hiç durmadan çalıştık. Bu projede çok zorlandığımız anlar oldu. Alzheimer Derneği Başkanımızla çok yere baktık. Amacımız yeryüzünde cennet bahçesi aradık. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan sayesinde bu alanı bulduk. Bir buçuk yıl önce buranın temelini attık. Pandemi etkileri bizlere de yansıdı. Bu süreçte Sayın Milletvekilimiz Nilgün Ök hanımefendi desteğini gösterdi. Sayın Valimiz, İl Sağlık Müdürümüz, Aile Sosyal Politikalar Müdürümüz ve Halk Eğitim Müdürümüz aramızda. El birliği ile tam profesyonel, Avrupa standartlarında bir tesis olmasını sağladık. Alanında uzman hekim desteğini, alanında uzman personel desteğini bu merkezde sağlamış olduk. Bu tesiste tam anlamıyla birlik ve beraberlik ve kardeşlik duygusu hâkim. Hayalimiz olan bu güzel projeyi hayata geçirmek için çalıştık. Yaklaşık bin metrekarelik bu merkezimizde çok güzel işlere imza atacağız. Çok çok dua alacağız. Rahmetli Turan amcamız da dualarla buradan haberdar olacak. Girişte hasta yakınlarımızla da karşılaştık. Onların yüzünün gülüyor olması da bizleri ayrıca çok mutlu etti. Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 “ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK”
Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz ise “Biz yıllardır bu projenin hayata geçmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Hiçbir zaman da ümidimizi yitirmedik. Dolayısıyla bugün burada olup, bizlerinde bir katkısı olduysa ne mutlu bize. Burada emek var, burada alın teri var. Ben ayrıca mutfağın arkasında bulunan Pamukkale Belediyesi’nin tüm personeline çok teşekkür etmek istiyorum. Çok değerli Yüksel teyzemiz Allah hayrınızı kabul eylesin. Turan amcamızın ruhuna değsin. Tüm hastalarımıza burası bir şifa evi olsun. Hasta yakınlarımıza umut kapısı olsun” diye konuştu. Hayırsever Abalıoğlu ailesine adına kürsüye çıkan Mahir Abalıoğlu da böyle güzel bir işte katkılarının olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, ailesi adına emek veren herkese çok teşekkür etti. Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut da Pamukkale Belediyesi’nin en özel projelerinden olan, hayırseverlerin desteğiyle başlanan ve kurumlar arası iş birliği ile devam bitirilen projenin hayırlı olmasını temenni etti.
ZOLAN, “BİR İŞ GÜZELSE HERKES SİZE DESTEK OLUR”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise törende yaptığı konuşmada “Bunlar hayaldi, bunu hayal edebilmek bile ayrı bir meziyettir. Avni Başkanımız böyle bir hayali ortaya koydu ve gerçeğe dönüştürdü” dedi. “Alzheimer Derneği yetkilileri bu konuyu bize iletti” diyen Başkan Zolan, “Sosyal devlet olmak, sosyal belediyeci olmak bunları gerektiriyor. Yol, kaldırım çalışması yanında bu tarz insanlara dokunan projeler yapmak da çok önemli. Alzheimer olan yaşlılarımız bizleri unutsa da, biz onları unutmuyoruz. Bu nedenle ben Avni Başkanımı çok çok tebrik ediyorum. Bir iş güzelse herkes size destek olur. Bu proje de öyle oldu. Merkezimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ ÖK, “EGE BÖLGESİ’NE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE”
AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, özel bir proje olarak nitelendirdiği Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Burada Devlet-Millet ele ele örneğini çok güzel sergilemişsiniz. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki, ilk adaylık sürecinde bu proje broşürlerinde vardı. Benim en çok beğendiğim bir projesiydi. Kendisine gerçeğe dönüştürdüğü için teşekkür ediyorum. Abalıoğlu ailesine, Alzheimer derneği başkanımıza, büyükşehir belediyemize çok teşekkür ediyorum. İşte böyle doğru, güzel hayaller gerçeğe dönüşünce bizler de çok çok mutlu oluyoruz. Denizli’de ve belki de Ege Bölgesi’nde örnek bir proje. Ulu çınarlarımıza hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Böyle bir projeye inandığı için Abalıoğlu ailesine ve katkı veren, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
BÖLGENİN EN MODERN MERKEZİ
Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi, yaklaşık 1000 metrekarelik alana sahip. Farklı ve özel mimarisi ile dikkat çeken merkezde fuaye salonu, grup terapi ile yönetim ve toplantı salonu, hastalar için aktivite odası, hasta yakınları için aktivite odası, Gerontolog, hemşire, hasta dinlenme odası, egzersiz odası, mutfak, yemekhane gibi bölümler yer alıyor. Sadece Alzheimer hastaları değil yaşlılarında hizmet alabileceği merkezin mimarisindeki en dikkat çekici nokta olan, ana bina içerisindeki Çınar Ağacı korunmaya alınarak, binanın tam ortasında hastalara terapi bahçesi olarak tasarlandı. Merkezin en özel noktalarından olan Terapi Bahçesi, tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesi ile birlikte, hobi etkinliklerinin yapılmasına uygun hale getirildi. Ayrıca bahçede yer alan kamelyalar ve yürüyüş yolları hastaların hoş vakit geçirmesini sağlayarak, proje ile birlikte tüm mahalle sakinlerine hitap eden oyun parkı ve kauçuk zemini komple yenilenerek hizmete sunuldu. Toplam 14 milyon TL’ye mal olan Pamukkale Belediyesi Yüksel – Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi’nin Pamukkale İlçe Vaizi İsmail Karahan’ın duasıyla açılışı gerçekleşti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku