3. Sayfa:
banner175
Polis, müze de bile olmayan sikke yakaladı
İstihbarat üzerine harekete geçen polis, şehir dışından getirilen tarihi eserleri satmak isteyen bir kişiyi takibe aldı. Yakalanan zanlının gizlediği yerlerden 141 adet sikke ve 31 adet obje olmak üzere toplam 172 adet tarihi eser ele geçirildi.
 
Müze Müdürlüğü, tespit için çağrıldığında operasyonun önemi bir kez daha anlaşıldı. Sikke ve objelerin M.Ö. 6 yüzyıl Pers, Hellenistik, İslami, Bizans, Grek, Roma dönemine ait olduğu, eserlerin bronz ve gümüş cinsinde olduğu tespit edildi.
 
Üzerinde tanrı, tanrıça ve Roma İmparatorluğuna ait büst, Zeus’un sağ elinde kartal, dört ışınlı yıldız figürü bulunan sikkelerin tarihte basılan ilk sikkelerden olduğu, ayrıca Denizli Müze Müdürlüğü’nde bu döneme ait sikke bulunmadığı, ilk kez ele geçtiği yönünde bilgiler edinildi. Müze, eserlerin etütlük olduğunu ve incelenmesi gerektiğini belirtti.
 
Tarihi eserleri satmaya çalıştığı öne sürülen bir kişi hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı.








banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku