3. Sayfa:
banner175
Protokolden Çanakkale Zaferi mesajları
 Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan ve 250 bin şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü. Tüm Türkiye 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin önemini her geçen gün daha fazla anlarken, Denizli protokolü de böyle önemli bir günde yaptıkları açıklamalarla tek vücut oldu.
 
İşte Denizli protokolünün 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümüne dair açıklamaları:
 
ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Bugün, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en destansı ve şanlı örneğini gösteren, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle nakşettiren milletimizin, en büyük fedakârlık ve kahramanlık destanlarından biri olan,18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığımız çok anlamlı birgün. Çanakkale Zaferi, vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığının ebedi varlığını sürdürmesi için atalarımızın canı ve kanı pahasına mücadele verdiği, bayrağımızın daima göklerde dalgalanması için birçok şehit verdimiz Türk milletinin en büyük destanıdır.   Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!” diyerek vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hürriyet ve egemenlik aşkının ruhumuza kazıdığı bağımsızlık belgesini dile getirir. Bugün bu topraklar üzerinde kimsenin boyunduruğu altında olmaksızın özgürce yaşayabiliyorsak, hiç şüphesiz ki bunu atalarımızın bağımsızlığımız için verdiği bu büyük mücadeleye borçluyuz. Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden atalarımıza karşı en büyük vazifemiz; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara sahip çıkarak vatanımızı her alanda ileriye taşımak ve bizden sonraki nesillere vatanımızı en güzel şekliyle devretmektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bu vatanı ve bayrağı bizlere kutsal bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük ve şanlı zaferimizin 106. yıl dönümü kutlu olsun! Ruhlarınız şad olsun.”
 
CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Bugün, 106. yıldönümünü iftiharla kutladığımız Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, ecdadımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda önemli bir kilometre taşıdır. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda bu aziz milletin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bir asır sonra bile, gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse tüm terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesi, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğu aşikârdır. Bu ruhtan aldığımız güçle, şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, şehitlerimizden aldığımız mirası, vatanına, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde “Bir gül bahçesine girercesine” toprağa düşen kınalı kuzularımızı, bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”
 
GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Çanakkale Zaferi, bağımsızlık ateşiyle yanıp tutuşan bir milletin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yazdığı destanın, inancın, kararlılığın ve azmin adıdır. Mazlum milletlerin bağımsızlık meşalesi yakmasında öncü ve örnek bir zafer olan Çanakkale, aziz Türk milletinin emperyalist işgale ve yedi düvele meydan okumasıyla tarihin altın sayfalarına yazılan büyük bir zaferdir.
Çanakkale’de dünyanın en güçlü donanmalarına ve ordularına karşı ortaya konan büyük direniş, yalnızca Türkiye cumhuriyeti tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da bağımsızlık mücadelelerine yön veren niteliktedir. Şehitlerimizin, atalarımızın kanıyla sulanan bu topraklarda bugün özgürce yaşayabiliyorsak vatanımızı savunanlara borcumuzu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatarak ödeyeceğiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüleri, eşsiz dehası, üstün zekası ile ortaya koyduğu bu başarıda; ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek göğsünü düşmana siper eden bağımsızlık mücadelesinin isimsiz kahramanları bizlere büyük bedeller ödeyerek bu yurdu bırakmışlardır. Ulusal Bağımsızlık savaşının temelleridir ki Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Bizlere bırakılan emanete sonsuza dek sahip çıkacağız.
Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
"Türk milleti Çanakkale'de destansı bir mücadele örneği göstererek şanlı zaferi tarihine altın harflerle kazımıştır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, geçmişten bugüne ülkemizin huzuru ve bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." 
 
PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) REKTÖRÜ)
“18 Mart tarihi bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Kahraman ecdadımızın bizlere miras bıraktığı cennet misali vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizin derinliklerinde hissetmeliyiz. Bizler, Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklâlimizden, istikbâlimizden ve hürriyetimizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. 106 yıl önce dönemin en güçlü silahlarına karşı, bu aziz vatanın her köşesinden gelen ve vatansız kalmaktansa ölmeyi yeğleyen bu kahraman milletin azim ve inancı, dünya tarihinin akışını değiştirmiş; bu destansı zafer ile ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü kalplere ve zihinlere silinmemek üzere kazınmıştır” diyen PAÜ Rektörü Kutluhan, kurtuluş mücadelemizin de temellerinin atıldığı bu tarihin, eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktası olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “bir ulusun vatanını canı pahasına savunmasında, somut örneklerin en destansı hali olması özelliği ile Çanakkale, esaret altında bulunan tüm mazlum milletlere de umut ve ilham kaynağı olmuştur. Çanakkale Zaferi’nin önemi hiç şüphe yok ki Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cesareti, ileri görüşlülüğü ve komutanlık dehası ile savaşın gidişatına yön vermesi ve sonrasında Kurtuluş Savaşı’na önderlik etmesi ile olmuştur” ifadelerini kullanan Rektör Kutluhan, bu savaşta kahraman ordumuzun cesareti, bağımsızlığa olan inancı, vatan ve millet sevgisi ile düşman kuvvetlerin bile takdirini kazandığını kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Çanakkale’de destan yazan aziz milletimiz, buradan edindiği milli ruh ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmiştir. Bu şanlı zaferin 106. yıl dönümünde, milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan olarak emanet eden bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Onlara minnettarız. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
Çanakkale Zaferi’nin yazıldığı 18 Mart 1915 tarihi, inanç, azim ve yiğitlikle dolu bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, askeri ve siyasi başarıdan çok ötedir. Sadece ulusumuzun tarihini değil dünya tarihini de değiştirmiştir. Kadınının, erkeğinin, yaşlısının, gencinin hep birlikte canını feda etmekten çekinmeden tüm varını yoğunu ortaya koyup, elde ettiği bu zafer bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. "  emri ile kazanılan, umutların tükendiği, güçlerin bittiği, dermanların kalmadığı bir anda ulusumuz, “Çanakkale Geçilmez” diyerek Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşmasının eşsiz destanını yazmıştır. Ülke topraklarını korumak için olağanüstü bir mücadelenin sonucu olan bu zafer, Anadolu coğrafyasını sonsuza dek Türk vatanı kılmıştır. 18 Mart, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimiz için nice canlarımızı kaybederek, ne büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızın ışığıdır. O gün sahip olduğumuz bu ışık, söndürmek isteyenlere inat, güzel yarınlar için Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde hala bizi aydınlatmaya devam etmektedir. Çanakkale Zaferimizin 106. yılında  bu büyük zaferin gururuyla bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Türk ordusunun kahraman askerlerini ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle  anıyoruz.

 
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“İmkansızlıklar içerisinde, bizden daha güçlü durumdaki düşman askerlerine karşı Türk milleti, çok büyük fedakârlıklar ile ‘Çanakkale Geçilmez’ mesajını tüm dünyaya vermiştir. Kazanılan bu büyük zafer, bizlere gurur, cesaret ve güven duygusu vererek, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bizler de bu büyük zafer ile atalarımızdan bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup, milli değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere emanet etmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de canları pahasına büyük bir kahramanlık destanı yazan kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.”
 
ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“1. Dünya Savaşı’nın hayati önem taşıyan cephelerinden biri olan Çanakkale’deki mücadele, inanç ve birlik, milletimizin kaderine yön vererek tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu cephede düşman, bir ulusun inancı ve kararlı direnişi ile karşılaşmış, hiç ummadığı ağır bir yenilgi alarak geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Böylelikle ordumuz ve milletimiz sömürge ülkelerinin güçlü ordu ve donanmalarına karşı dünya savaş tarihine geçen büyük bir zafer kazanmıştır. Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı’na da ilham olmuş ve mücadele ruhu Anadolu’da da yayılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir inançla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür. Bize bir vatan bırakmak için canını veren, o zor şartlarda mücadele eden atalarımızın fedakarlıkları sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyetinin ilk adım atıldığı Çanakkale’de vatan ve bağımsızlık uğruna can veren her kahraman sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“106  yıl önce Çanakkale önlerinde yaşanan ve yazılan destan bunlardan birisi, belki de en mühimi olarak milli hafızalarda eşsiz bir yer etmiştir. Zalimler Çanakkale önlerinde durdurulmuş, sömürgeci güçler Çanakkale'den yükselen iman dalgasının altında kalmışlardır. Milli şuur ve heyecan kahramanlıkla birleşmiş ve Çanakkale'yi geçilmez, Türk milletini yenilmez yapmıştır. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsinin ruhu şad olsun.”

 
YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Çanakkale; vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk milletinin destanıdır. İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye devam edeceğiz. Çanakkale Deniz Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır.
 
BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
"Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Çanakkale’de, vatanı uğruna canlarını ortaya koyarak imkansızı başaran binlerce isimsiz kahramanımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu vatanı, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”
 
ZİYA GÖKALP (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Üzerinde yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. 18 Mart zaferi adeta tarihin akışını değiştiren, o dönemin son teknolojisi ile üretilmiş savaş araçlarına karşı yapılan mücadele, mevzu bahis vatan olunca Türk milletinin neler yapacağının göstergesi niteliğindedir. Teknolojinin, karşısında inancın mutlak üstünlüğünün göstergesi olan bu zafer, değerlerimizi yok etmek, son yurdumuz Anadolu’yu sömürmek isteyen işgalci güçlere Çanakkale geçilmez dedirtmiştir.  Tarihini bilmeyen bir milletin coğrafyasını başkaları çizer. Bu sebeple, adeta tarih kokan, döşediği mayınlarla 18 Mart 1915'te Çanakkale harekâtının kaderini değiştirmiş olan ve İngiliz Generale Pek uygun başlamış olan gün bu meçhul mayın hattının olağanüstü ve ortalığı kırıp geçiren başarısı yüzünden, tam bir başarısızlıkla sona erdi.  18 Mart zaferinin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın birliği için şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”
 
MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
 “Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını açık şekilde göstermiştir. Çanakkale Zaferi büyük Türk milletinin dirilişinin destanıdır. Muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.”
 
İBRAHİM TEFENLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“106 yıl önce kazandığımız Çanakkale zaferi bir milletin kaderini, dünya tarihinin akışını değiştiren eşi benzeri olmayan bir destandır. Kahraman milletimiz kısıtlı imkanlarıyla devasa savaş gemilerine ve yüzbinlerce işgalci askere geçit vermemiştir. Genç yaşlı, kadın çocuk demeden kazanılan Çanakkale Zaferi şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olmuştur. Düşman ilerleyişine dur diyen milletimiz, geri dönmemeyi göze alarak cephede canla başla savaşmış, vatanından ve bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş ve bizlere bu güzel vatanımızı miras bırakmışlardır. Canları uğruna Çanakkale’de vatanımızı savunan ve tarihin en büyük destanlarından birini yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde vatanımız uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”
 
YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Binlerce şehidimizin kanıyla tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, tüm imkansızlıklarına rağmen Türk tarihinin en büyük destanlarından ve zaferlerinden birisidir. Çanakkale’de başarıya ulaşan bu ruh göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiçbir güç bulunmamaktadır. Bu zafer, Türk Milletinin azim ve gücünün, 7 düvel tüm güçleriyle saldırsa bile mevzu vatansa kırılıp aşılamayacağının kanıtıdır. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur.  Çanakkale Zaferi, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur. Çanakkale Zaferi; yedi düvel bile bir araya gelse o gün olduğu gibi bugünde Türk Milleti üzerinde kimsenin hakimiyet kuramayacağının, vatan topraklarımızda kimsenin kirli emellerini gerçekleştiremeyeceğinin açık kanıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyorum.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku