3. Sayfa:
banner175
Sahte engelli raporu alan çeteye ve uyanıklara operasyon: 52 gözaltı
Denizli polisi devlete kene gibi yapışıp haksız yere engelli haklarından yararlananlara yönelik operasyon yaptı.
 
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izni ile Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi operasyon Denizli merkez, Acıpayam ve Antalya’da operasyon yürüttü. Engeli olmadığı halde muayene öncesi ilaçlar ya da bitkisel takviyeler vererek engelli gibi göstererek kurumları yanılttığı tespit edilen şüpheliler takibe alındı.
 
Şebekenin bir işyerinin bulunmadığı, eş-dost ilişkileri ile ulaşıldığı tespit edildi. Şebekenin kurumları yanıltarak yüzde 40’ın üzerinde engelli raporu alınmasına aracılık ettiği belirlendi. Kurumları yanıltarak alınan raporun sahibinin askerlikten muafiyet, devletin engellilere sağladığı imkanlardan yararlandığının belirlenmesiyle düğmeye basıldı.
 
Denizli merkezi, Acıpayam ve Antalya’da 45 adrese yapılan baskında 52 kişi gözaltına alındı. Rapor sahiplerinin tekrar sağlık kurumlarına götürülerek yapılan muayenelerinde sağlıklı oldukları tespit edildi.
 
Şüphelilerin engellilere sağlanan emekli maaşı, evde bakım yardımı, kurum sağlık harcaması, ücretsiz engelli ulaşımı, engellilere sağlanan su indirimi, yaşlılık muhtaçlık aylığı, çalışma gücünü kaybetmiş olanlara sağlanan engelli vergi indirimi gibi kamu yardımlarından yararlandığı ve bu yolla devleti 1 milyon 569 bin 823 lira 76 kuruş zarara uğrattıkları belirlendi.
 
 
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 52 şüphelinin adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku