3. Sayfa:
banner175
Sezar'ı kaçıramadı
Bir istihbaratı değerlendiren polis, bir kişiyi takibe aldı. Görevli ekiplerce tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli şahıs takibe alındı. Zanlı, takibin sonucunda yakalandı. Yapılan aramada 4 adet yüzük, 19 adet sikke olmak üzere toplam 23 adet tarihi eser bulunarak el konuldu.

Müze Müdürlüğü’nce yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı gümüş, bronz ve pirinç cinsinde olan sikke ve yüzüklerin Roma, Helenistik, Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğu tespit edildi.

Sikkelerin üzerinde Çelenk içinde Zeus ve Zeus’un elinde hilal ve yıldız olduğu, çocuk emziren kurt, Thyh bereket tanrıçası, tanrıça başları bulunduğu ve eserlerin üzerinde Latince yazılar olduğu bildirildi. Ele geçirilen eserlerin tanzim edilen rapor neticesinde korunması gerekli kültür varlığı orjinal eserler ve envarterlik müzede bulunması gereken eser olduğu bildirildi. 

Operasyonlar neticesinde yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan, 1 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku