banner175
Ramazan ayı Büyükşehir ile dolu dolu yaşanacak
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 ayın sultanı ramazan ayı kapsamında tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, hemşehrileriyle birlikte dolu dolu bir ramazan ayı geçireceklerini açıkladı. Başkan Zolan, Denizli’de geleneksel hale gelen ve Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda ramazan ayı boyunca her gün 5 bin kişinin orucunu açacağı Ulu Cami yanındaki iftar çadırında incelemede bulundu. Başkan Zolan’a Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer ve beraberindekiler eşlik etti. Bir süre iftar çadırında ve mutfakta incelemede bulunan Başkan Zolan, bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. “Allah’ım tüm vatandaşlarımızın dualarını, ibadetlerini, oruçlarını kabul ve makbul eylesin inşallah” diyen Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ramazanda tüm hazırlıkları tamamladıklarını, son 2 yıl pandemi sebebiyle ara verdikleri bazı faaliyetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.
 
İftar çadırı ve mahalle iftarlarında binler aynı sofrada buluşacak
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımıza ramazanı yaşatmak, o ruhu, manevi havayı teneffüs ettirmek noktasında çalışmalarımız var. Bizim olmazsa olmazımız klasik hale gelen iftar çadırımızdayız. İftar çadırımızda ramazan boyunca iş insanlarımızın veya kurumlarımızın katkıları, Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonu ve 70 kişilik ekibimizle günde 5 bin kişiye yemek verme imkanına sahip olacağız. Allah'ım şimdiden kabul eylesin. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. 2 yıl aradan sonra bu güzelliği tekrar yaşamaya başlayacağız. Mesafe ve güvenliğe de dikkat ederek iftarlarımızı, güzel manevi bir atmosferde yaşayacağız inşallah.” Bunun yanında her gün bir mahallede düzenleyecekleri iftar sofrası geleneğinin devam edeceğini kaydeden Başkan Zolan, “Ramazanın güzelliğini yine birlikte yaşayacağız. Sokaklarda vatandaşlarımızla yan yana olacağımız iftarlarımızı düzenleyeceğiz. Bu güzelliği, mutluluğu inşallah hep beraber yaşayacağız” dedi.
 
Kongre merkezinde her akşam bir etkinlik olacak
 
Denizli’de ramazan ayının dolu dolu yaşanacağın kaydeden Başkan Zolan, “İftar ve teravih sonrası manevi atmosferi yaşamak için Büyükşehir Belediye Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizde her akşam güzel bir etkinlik olacak. Ülke bazında bilinen sanatçılarımız gelecek, yerel sanatçılarımız olacak. Orada birçok güzelliği inşallah birlikte yaşayacağız. Ramazanın ruhunu, manevi boyutunu inşallah derin bir şekilde yaşamış olacağız. Ayrıca her gün iftar öncesi Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle televizyon programı yapılacak. Denizli’ye ait bir televizyon iftar programı olsun istiyoruz. Bunun yanında veren elin alan eli görmemesi için yaptığımız çalışmada, Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda kolileri hazırladık. Bu gıda paketlerini şu anda dağıtmaya başladık. Yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğimiz gıda paketi desteğini ramazan ayında daha yoğun bir şekilde ulaştıracağız” diye konuştu.
 
Tüm tedbirler alındı
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ramazanda her konuda tedbir aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan ayı atmosferinin, huzurunun, kardeşliğinin, dayanışmasının hissedilmesi için birçok çalışma yaptık. İnşallah vatandaşlarımız da bu ruhu hissedecektir. Denizli'ye ramazanın geldiği inşallah güçlü bir şekilde belli olacaktır ve bu ramazan herkesin hatıralarında, hafızasında yer alacaktır. Ben tüm vatandaşlarımızın ramazan-ı şerifini şimdiden tebrik ediyorum. Allah'ım sağlıklı sıhhatli güzel bir şekilde geçmesini nasip etsin. Bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat ve huzur temenni ediyorum” dedi.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku