3. Sayfa:
banner175
Tavas'ta hasta yakınları terör estirdi
Denizli Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı’nın anladımına göre olay şöyle gelişti:
Tavas’ın Samanlık Mahallesi’nde gece saatlerinde hastaya müdahale etmek için giden Tavas 112 acil ambulans ekibimiz hasta yakınları tarafından küfür, hakarette bulunarak, tehdit edilmiştir. Sağlık ekipleri, hastaya ilk müdahaleyi gerçekleştirmiş daha sonra hastayı Tavas Devlet Hastanesine nakletmişlerdir. Hasta yakınlarının hastanede de aynı davranışlara, şiddet eylemine devam etmesi üzerine nöbetçi personel ve ambulans ekibinde görevli personel, hasta yakınlarından şikayetçi olmuştur. Bu olayla ilgili hukuki süreç başlatılmış olup Müdürlük olarak konunun takipçisi olduğumuzu bildirmek isterim.
 
MÜCADELE DEVAM EDECEK
Sağlık sektörü, güzeli, iyiyi, saygıyı ve sevgiyi içinde barındıran ve insanın sağlıklı yaşayabilmesine yönelik faaliyetleri gerçekleştiren büyük bir hizmet sektörüdür. Bu tür olayları sebebiyle sağlık sektöründe sevgi ve saygı ortamının hâkimiyetini kaybetmemesi için sağlığın diğer paydaşları olan vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve medya ile birlikte hareket etmek durumundayız. Bu eylemlerin son bulması ve şiddet dilinin topluma hakim olmaması hep birlikte verecek olduğumuz mücadele ile sağlanacaktır.
 
“Sağlık Hakkı” Anayasal bir hak olmakla birlikte bu hakkın doğru bir şekilde kullanılması hizmeti sunan ile hizmeti alan arasındaki ilişkiye doğrudan bağlıdır. Bu sebepledir ki; hem sağlık çalışanları hem de hasta ve hasta yakınları yaptıkları tüm davranışlar ile bir bütün olarak bu hakkın kullanılmasını olumlu ya da olumsuz olarak etkilemektedirler. Sağlık teşkilatı olarak Bakanlığımızın aldığı hukuki-idari önlemlerle birlikte tüm gayretimiz sağlık hakkının sağlıklı bir şekilde kullanılmasına yöneliktir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
teknodrom 7 yıl önce

sebebi yazan yok neden kavga çıkmış

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku