3. Sayfa:
banner175
Türkiye için çok önemli bir değerdi: Şehit Başsavcı Mustafa Alper
Muğlalı hemşerimiz Şehit Başsavcı Mustafa Alper, 48 yaşındaydı.
 
TÜRKİYE’DE İLKİ YAPTI
Darbe girişiminden bir yıl önce göreve başlamı ve Türkiye’de ilk kez uygulanan ‘medya iletişim bürosu’nu kurmuştu. O zaman amacını Türkiye’deki her iki kişiden birinin davalı ya da davacı olduğunu, adli kanallardan sağlıklı bilgi alınabilmesi için bu sistemi kurduğunu söylemişti. Türkiye’de ilkti ve çok da başarılı oldu. Denizli, FETÖ operasyonlarından Kocabaş’taki uyuşturucu operasyonlarına kadar kamuoyunu ilgilendiren konularda hep güvenilir bilgi aktaran isim oldu.
 
DENİZLİ'DE DARBEYİ DURDURMUŞTU
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper 15 Temmuz günü Denizli’de darbeyi durduran isimlerden biriydi. Alper, darbe girişimini duyar duymaz Denizli’deki emir komutayı üstlenen Tugay Komutanı için tutuklama kararı verdi ve çok sayıda FETÖ dosyasına bakıyordu.
 
AİLESİYLE VEDALAŞMASI
Başsavcı Alper, Denizlili usta gazeteci Engil Ünal’a, d20haber.com’da yayınlanan röportajında darbe gecesi çocuklarıyla vedalaşmasını şöyle anlatmıştı:
 “Ben bugüne kadar hep helal lokma yedim ve size de helal lokma yedirdim. Devletin okullarında okudum. Ülkeme karşı sevgi ve saygımı hiç kaybetmedim. Şimdi ben gideceğim, geri dönmeyebilirim. Geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin. Bankamatik kartımı bıraktım, içinde maaşımdan arta kalan miktarın olduğunu söyledim. 15 bin lira kadar para olan banka hesap cüzdanını da verip bununla da hayatınızı devam ettirirsiniz. Anneanneniz ve babaanneniz size sahip çıkacaktır. Bunlar gelir geçer. 10 yıl, 20 yıl, belki 30 yıl sonra babanızın cenazesini alıp Demokrasi Şehitliğine defnederler. Korkmayın, babanızdan asla utanmayın.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku