3. Sayfa:
banner175
Yılmaz'dan Başkan Zolan'a Kent Müzesi teşekkürü
Denizli'nin uzun yıllar hayalini kurduğu Denizli Kent Müzesi'nin yapım protokolünün imzalanması kentte memnuniyetle karşılandı. MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Denizli için "olmazsa olmaz" olarak gördükleri Denizli Kent Müzesi'nin şehre kazandırılmasında büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
 
Taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’nin Denizli Kent Müzesi olarak hayata geçmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydeden Yılmaz, Denizli'nin Türkiye'de en fazla turist ağırlayan 5. kent olduğuna dikkati çekerek, buna rağmen kentin uzun yıllardır kanayan yarası olan günübirlik turizmden kurtulması gerektiğinin altını çizdi.
 
DENİZLİLİMİZİN KÜLTÜR VE TARİHİ ZENGİNLİĞİ SERGİLENMELİDİR
Pamukkale ilçesinde yer alan; UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki beyaz cennet Pamukkale, termal turizmin merkezi Karahayıt, kültür turizminin kalbi Laodikya ve şifa ve medeniyet kenti Hierapolis'in dünyada eşi benzeri görülmemiş bir aksta toplandığını anlatan Yılmaz, "Dünyaya tanıtmak zorunda olduğumuz bu ender bölge bir bütün olarak ele alınmalı ve marka tanımı yeniden yapılmalıdır. Denizlilimizin tüm kültür ve tarihi zenginlikleri de mutlaka müzelerde sergilenmelidir. Bunun yanında uzun süren konaklamalı turizmde yol almamızın fikirlerini tartışılmalı, akademisyenlerimizin ve sektörün bizlere sunacağı inovatif fikirleri düzenlenecek bir çalıştayda ele almalıyız. Bu ve bunun gibi projelere şehir olarak sahip çıkıp kentimizin turizmden alacağı payı en üst düzeye çıkarmanın yollarını tartışmalıyız. Ben bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve emek veren herkese teşekkür ediyor, Kent Müzesi'nin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku