Acıpayam:
banner175
Acıpayam beşik gibi sallanıyor
Bölgede yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar büyük tedirginlik yaşıyor. Kriz Merkezine başvuran vatandaşlar, deprem korkusu nedeniyle evlerine giremediklerini belirterek çadır talebinde bulundu. Acıpayam ilçe merkezindeki Cumhuriyet Parkı, artan ztalep nedeniyle kurulan çadırlarla adeta 'çadır kente' dönüştü. Parka 300’e yakın çadır kuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan büyük çadırda da Kızılay tarafından vatandaşların gıda ihtiyaçları karşılanıyor.
 
Deprem nedeniyle evlerinde oluşan çatlaklar nedeniyle çadırda kaldığını söyleyen Semiha Tasasız, "Büyük depremin ardından artçı sarsıntılar oldu. Bugün de oldu. Çok sallanıyoruz, korkuyoruz. Evlerde kalan yok, hep dışarıdayız. Bizde çadırda kalıyoruz" dedi.
 


'ÇADIR HAYATI İYİ DEĞİL AMA MECBURUZ'
4 gündür çadırda kaldığını ifade eden Fatmaana Sönmez ise sarsıntılar nedeniyle korkup evlerine giremediklerini belirterek, "4 gündür çadırdayız. Köyümüzde 2 gün kaldık ama eşim okulda çalıştığı için mecburen geldik. Çadır hayatı iyi değil ama mecburuz, sadece geceleri soğuk nedeniyle üşüyoruz. Soğuk oluyor. Sarsıntılar bizi korkutuyor" dedi.
 
Esma Özdemir de, evlerinin oturulamaz durumda olduğunu, bir haftadır çadırda kaldıklarını ve  korktuklarını söyledi.
 
Lise öğrencisi Mete Özdemir ise çadırda yaşamanın zor olduğunu ifade ederek, "Ben Serinhisar ilçesinde lisede öğrenim görüyorum. Yaşadığım ilçede okullar tatil ama ben yakın ilçede öğrenim görüyorum. Çadırda kalıyorum. Sabahları zor oluyor. Erken gitmek zorunda olduğum için zorluklar yaşıyorum. Deprem ne kadar sürerse  o kadar çadırda kalacağız" diye konuştu.
 
Öte yandan, Acıpayam ilçesinde perşembe ve cuma günü okullar tatil edildi.
Ramazan ÇETİN- Deniz TOKAT/ DHA

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku