Acıpayam:
banner175
Acıpayam'da nesli tükenmekte olan vaşak görüntülendi
Acıpayamlı çevre gönüllüsü Mustafa Ünal, bu fotoğrafın acıpayam dağlarında çekildiğini belirtti. Denizli’de bir dönem Başkarcı dağı ile Bağbaşı yaylası bölgesinde sıklıklıkla görülen, ancak zamanla sayıları azalan vaşağın Acıpayam dağlarında görülmesinin önemli olduğunu vurgulayıp çağrı yaptı.
 
“Bu vaşak Acıpayam kırsalında dün görüntülendi. Lütfen dağda görürseniz zarar vermeyiniz. Nesli tükenmeye yüztutmuş bir hayvandır” diyen Ünal’ın aktardığı bilgiler şöyle:
“Vaşak, dondurucu soğuklardan koruyan bir kürke sahip olan ve av köpeği büyüklüğünde etçil bir memeli olarak biliniyor. Doğadaki hastalıklı bireyleri avlaması sayesinde birçok türün sağlıklı bireylerle popülasyon oluşturmasına da katkıda bulunuyor.
 
Birkaç yıl öncesine kadar Bağbaşı teleferik bölgesine yakın bölgelerde görülen ve vaşak üreme bölgesi olarak bilinen kayalıklarda teleferikten sonra bölgeyi terkettikleri tahmin ediliyor.
 
Ormanlarımızdaki kurtları canavar diye diye neslini tükettik ve şimdi de domuzlar aşırı çoğaldığı için çiftçimize ortak oldular. Vaşakların neslini tüketirsek ne olur bilinmez.”


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku