Acıpayam:
banner175
Acıpayam'ın Karahüyükafşarı'nın adı değişti; Avşar oldu
Acıpayam’da bir süredir gündemde olan Karahüyükavşarı Mahallesinin isminin Avşar olarak değiştirilmesi konusu Büyükşehir meclisi’nden onay aldı.
 
Acıpayam Belediye Meclisi’nin ay başında Dedebağı Mahallesinde yaptığı toplantıya, Pamukkale Üniversitesi Tarih uzmanı Prof.Dr. Turgut Tok da katılmış ve yer isimleri hakkındaki düşüncelerini meclis üyelerine aktarmıştı.
 
Karahüyükafşarı Muhtarı Ahmet Karadağ’ın belediyeye ilettiği talebi değerlendiren Prof.Dr. Tok, “Bölgemizdeki en eski yazılı kaynaklardan 1530 tarihli Muhasebe-i Vilayet-i Anadolu’da bölgenin ismi zaten Avşar olarak geçmektedir. Karahüükavşarı sonradan konulmuş bir isim” demişti.
 
Acıpayam Belediye Meclisi o toplantıda bölgenin ismini Avşar olarak değiştirdi. Büyükşehir Meclisi’nin onayı gereken karar Eylül dönemi toplantısında gündeme geldi. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Karahöyük diye başka bir mahalle daha olduğunu ve isimlerin karıştığını söyledi. Yapılan oylamada mahallenin ismi Avşar olarak değiştirildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku