Acıpayam:
banner175
Hilmi, 9 yıldır kayıp aile perişan
Kumavşarı’nda ikamet eden Ayşe ve Muhammet Onaç çiftinin 6 çocuğundan biri olan Hilmi Onaç, altı yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrası akli dengesinde kayıp oluştu. Baba İtalya’da bir altyapı ve inşaat firmasında gurbetçi olarak çalışıyor, Anne ise Kumavşarında çocukları ile ilgileniyor ve büyütüyordu.
 
OLAYIN BAŞLANGICI…
Acıpayam’ın o zaman köy, şimdi mahallelerinden engelli vatandaşlar yılda 4 kez güvenlik güçleri tarafından alınarak İlçe merkezindeki hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden ikametlerine bırakılıyordu. Tarih, 04 Haziran 2009’u gösterdiğinde rutin olarak gerçekleşen bu sağlık kontrolü esnasında jandarma ekipleri o zaman 32 yaşında olan Hilmi Onaç’ı, Kumavşarı Mahallesinden aldı ve İlçe merkezine getirerek Polis ekiplerine teslim etti. Ne olduysa bundan sonra oldu. Sağlık kontrolünden geçen Hilmi Onaç, Acıpayam İlçe merkezinde ortadan bir anda kayboldu. Akşam olmasına rağmen eve geri dönmeyen oğlu için panikleyen anne, Jandarma’ya gitti ve durumu anlattı. Yapılan araştırma sonrası 32 yaşındaki Hilmi Onaç’ın kaybolduğu belirtildi. Anne çaresizlik içerisinde İtalya’da çalışan eşine durumu bildirdi. Baba iş yerinden izin alarak Acıpayam’a geldi.
 
POLİS, JANDARMA, KONU KOMŞU ARAMAYA KATILDI…
Yaşanan bu üzücü durum sonrası Acıpayam’a gelen baba Muhammet Onaç, yakınları ve komşuları da dahil olmak üzere ortadan kaybolan Hilmi Onaç’ı tüm Acıpayam’da didik didik aradı. Fakat bir ize rastlanılamadı. İzin süresi biten baba yeniden izin almak için İtalya’daki çalıştığı iş yerine gitti ama bu kez de işten çıkarıldı. Yeniden Acıpayam’a dönen acılı baba kaybolan zihinsel engelli çocuğu için arama çalışmalarına devam etti.
 
KAYBOLAN ÇOCUĞUNUN FOTOĞRAFLARINI BASTIRDI DAĞITTI…
Günlerce ve haftalarca süren arama çalışmaları sonuçsuz kalınca baba Muhammet Onaç, kaybolan oğlunun fotoğrafını bastırıp tüm Denizli’ye dağıttı ve bazı noktalara astı. Gelen bazı ihbarlar sonrası acılı baba önce İzmir’de daha sonra Antalya’da bile evladını aradı ama sonuç yine alamadı. 32 yaşındaki Hilmi Onaç adeta sırra kadem bastı.
 
ÜMİDİNİ KAYBETMEDEN ARAMAYA DEVAM ETTİLER…
Tüm bu yaşananların üzerine yıllar eklendi. Acılı anne ve baba hiç ümidini kesmeden gelen en ufak ihbar için şehir şehir dolaştı ve evlatlarını aradı. 2009 yılında kaybolan ve şu an 41 yaşında olan Hilmi Onaç’ın ne dirisine ne de ölüsüne ulaşılamadı. Yıl 2018 ve Onaç ailesi 3 kız 3 erkek ve bir engelli çocuğu daha olmak üzere evin en büyüğü olan Hilmi Onaç’tan gelecek güzel bir haberi beklemekte. Hilmi Onaç’ın kaybolduğunda 54 yaşında olan baba Muhammet Onaç, evladını gören, yerini bilen veya yaşananlardan haberdar olan vatandaşlardan bir duyum dahi olsa Polise, Jandarma’ya yada 0539 893 98 57 nolu telefona bilgi vermelerini istedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku