Acıpayam:
banner175
Mantarların en güzeli; Kuzugöbeği sezonu açıldı
Acıpayam’a bağlı Karaismailler mahallesinden 44 yaşındaki Hüseyin Yırtıcı Elmaözü bölgesinden topladığı kuzugöbeği mantarını satmak için alıcının yolunu tuttu.
 
Hüseyin Yırtıcı, Karaismailler mahallesi baraj bölgesinde çalılıklarda bulduğu kuzugöbeği mantarlarını bu sezon ilk olarak kendisinin bulduğunu ifade etti.
 
Kuzugöbeği mantarının kilosunun 70-80 liraya alıcı bulduğu öğrenildi.
 
FAYDALARI
Kuzugöbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor. Kansızlık yani anemi rahatsızlığına da büyük fayda sağlar.
Fransız mutfağının önemli bir öğesi olan ve ülkemizde Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yani çoğunlukla kıyı kesimlerde yetiştirilir. Bu mantar türü, kurutularak ipe dizilir ve bu şekilde satılır.
Ayrıca bağırsak ve mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Hastalıkların iyileştirilmesinde sık sık kullanılan mantar; B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içerir. Ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunan ve pek çok faydası bulunan kuzugöbeği mantarı, şubat - haziran ayları arasında ortaya çıkar. (Acıpayam Gazetesi.com)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku