Acıpayam:
banner175
Rektörün öğretmeninden öğrencilere kütüphane armağanı
AÜ Acıpayam MYO’da, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenliğini yapan Fatma Eraydın ve eşi Şeref Eraydın’ın bağışladığı kitaplarla hazırlanan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. 5 bin 185 kitabın bağışlandığı Şeref Eraydın Kütüphanesi’nin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçen, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıncı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Abdurrahman Oymak,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, Halk Kütüphanesi Müdürü Aysun Özkan, bağışçı Şeref Eraydın ile eşi Fatma Eraydın’ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın öğretmenliğini yapan Düriye Ulusoy katıldı.
 
Kütüphane Açmaya Devam Edeceğiz
Açılış öncesinde konuşan eğitim gönüllüsü Şeref Eraydın'ın eşi Fatma Eraydın, öğrencilere faydalı olabilmek adına bağışlarının devam edeceğini belirtti. Eraydın, “Hayatımız boyunca gençlerimizin daha iyi eğitim almaları için uğraştık. Biz, inşallah ömrümüz boyunca kütüphane açmaya devam edeceğiz. Dileğim o ki; daha nice kütüphaneler açmak bize nasip olur. Açtığımız kütüphanenin öğrencilerimize faydalı olacağına inanıyorum ayrıca Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Kütüphanenin açılışında Acıpayam MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İkbal Vurucu öncülük etti ona da teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
Aynı zamanda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın lise öğreniminde öğretmenliğini yaptığını vurgulayan Eraydın, “Rektörümüz Hüseyin Bağ benim öğrencimdir. Biz onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık ve kendisini bir rektör olarak burada gördüğüm için gerçekten çok onurluyum, gururluyum. Kendisine görevinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut ise konuşmasında gelişen iletişim teknolojilerine ve dijital kaynaklara rağmen kitabın önemini halen koruduğunu ifade etti. Kitabın tüm dünya için değişmeyen bir değere ve öneme sahip olduğunun altını çizen Turgut, kitapların raflarda kalarak ızdırap çekeceklerini, bu yüzden öğrencileri kitapla buluşturmak için çalışmalar gerçekleştirmek gerektiğini vurguladı.
 
Büyüdüğüm Topraklarda Kütüphane Açmanın Heyecanını Yaşıyorum
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  konuşmasında kütüphaneye verdiği önemden ve Üniversitenin bu konudaki çalışmalarından söz etti. Heyecanlı olduğunu aktaran Rektör Bağ, “Bugün çok heyecanlı bir gün, büyüdüğüm topraklarda kütüphane açmanın heyecanını yaşıyorum. İnsanın en değerli hazinesi bilgi; bilginin de kaynağı kütüphane onun için ben de görevim süresince kitaba, kütüphanelere büyük önem veriyorum. Sadece bize değil ilçemizin farklı okullarında da kütüphaneler açarak güzel hizmetler vermişler. Böyle bir hizmeti Meslek Yüksek Okulumuza kazandırdıkları için Fatma Eraydın Hocama ve Şeref Bey’e çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kütüphaneye katkılarından dolayı öğretmeni Fatma Eraydın ve eşi Şeref Eraydın’a çiçek takdim etti. Kurdele kesiminin ardından yapılan açılış sonrası heyet kütüphaneyi gezerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Eğitim gönüllüsü Şeref Eraydın, daha öncesinde Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 10 bin, Acıpayam Engelliler Derneği’ne ise 2 bin kitaplı kütüphane açmıştı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku