Acıpayam:
banner175
Üniversiteliler palyaço olup, depremzede çocukları eğlendirdi
Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 20 Mart'ta, Acıpayam'daki 5.5 büyüklüğündeki depremden sonra iyileştirme çalışmalarına katılarak, İnsani Yardım Vakfı (İHH) arama ve kurtarma gönüllüleri ile evlerde hasar oluşan Ucarı ve Yassıhüyük mahallelerini ziyaret etti. Gençler; okula gidemeyen, çadırlarda yaşayan ve psikolojik olarak olumsuz etkilenen çocukların neşeli bir gün geçirmesini sağladı. Çocukların yüzlerini boyayan üniversite öğrencileri, rengarenk palyaço kıyafetleriyle, onlarla eğlenceli oyunlar oynadı.
 
'ÇOCUKLARIN MUTLU BİR GÜN GEÇİRMELERİ İÇİN GELDİK'
 
Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Aslı Kabay, depremzede çocukların morallerini yükseltmek için onları eğlendirdiklerini belirterek, "Depremi biz de Kale ilçesinde hissettik. Burada yaşayan çocuklar için böyle bir etkinlik düşündük. Hepimiz Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisiyiz. Deprem çocukların psikolojisini etkilediği için böyle bir organizasyon planladık. Çocukların mutlu bir gün geçirmeleri için buraya geldik. Onlarla çok güzel vakit geçirdik. Biz de çok eğlendik" dedi.
 
İHH gönüllüsü Levent Şanlısoy, depremden etkilenen çocukların motivasyonlarını yükseltmek için bu etkinlikte yer aldıklarını söyledi. Çocuklara oyuncaklar dağıttıklarını belirten Şanlısoy, "Onların eğlenmesi için her şeyi yapıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
 
'İYİ Kİ GELDİLER'
 
Evleri hasar gördüğü için ailesiyle birlikte çadırda kalan 13 yaşındaki Zekeriya Gül, yaşanan depremde çok korktuklarını ifade ederek, "İlk kez bir depreme tanık olduk. Ablalarımız ve ağabeylerimiz bizi eğlendirmeye gelmiş. Onlarla resimler çizdik, oyunlar oynadık. Hepsine çok teşekkür ederim. Çok eğlenceli bir gün geçirdim, iyi ki geldiler" dedi.
DHA / Deniz TOKAT
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gölhisar yolundaki kazada Acıpayamlı esnaf...
Acıpayam’da bilgisayar ve güvenlik kameraları işi yapan 39 yaşındaki İbrahim Özgün, Gölhisar yolunda...

Haberi Oku