Babadağ:
banner175
Babadağlı iş adamları, memleketini turizm merkezi yapacak
Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu, Babadağ’ı turizme kazandırmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
 
İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Kasapoğlu şu bilgileri verdi:


BASİAD olarak 2015 yılında fitilini ateşlediğimiz Turizm Yolunda Babadağ Projesi" kapsamında Babadağ’ın turizm cazibe merkezi olarak değer kazanması için iki yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projemizde yer alan mekansal planlama atölyelerinde, Babadağ’ın önemli yapı ve sokaklarını restore ederek kent çehresinde bir iyileştirme yapılması gerektiği fikrini ortaya koyduk ve ön çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu doğrultuda ilk olarak Hacı Mehmet Zorlu’nun evi turizm merkezi olarak kullanılmak üzere Babadağ Belediyesi’ne devredildi. Daha sonra Babadağ Belediyesi, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve PAÜ Teknokent iş birliği ile Alligator Boya ve Gökdelen İskele sponsorluğunda; Babadağ Mehmet Özer Caddesi Renovasyon Projesi hazırlandı. Bu projenin amacı Babadağ'ın girişindeki bu caddenin özgün dokuya uygun olarak renove edilmesi ve turizme kazandırılmasıdır.
 
Babadağ’ın turizme değer katacak bir kent olacağına inancımızla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü’nün lansmanını 2 yıldır Babadağ’da gerçekleştiriyoruz. Bu yılki etkinliğimiz geçen hafta yoğun bir katılımın sağlandığı panayırımızda coşkuyla kutlandı. Babadağ’ın geleneksel tatlarının, yöresel tekstil ürünlerinin sergilendiği 60’a yakın stant kuruldu. Konuşmalar, kortej yürüyüşü, konser ve etkinliklerle hepimizin hafızalarında mutlulukla ve gururla hatırlayacağı bir gün yaşandı. Yapacağımız renovasyon projesiyle de Babadağ’ın içinde barındırdığı turizm potansiyelini canlandırmaya katkı sağlayarak ve bu tarz etkinliklerle destekleyerek Babadağ’ın farkındalığını hep birlikte artıracağız. Katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunarım.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Babadağ’da iki heyelan meydana geldi, bir...
Denizli’nin heyelanlarla gündeme gelen ilçesi Babadağ’da iki ayrı heyelan meydana geldi. Göveçlik-Denizli...

Haberi Oku