Babadağ:
banner175
Eski karakol sanat merkezi oldu
Babadağ'da 1949 yılında Jandarma Karakolu olarak inşa edilen, 46 yıl hizmet verdikten sonra boşaltılan tarihi bina Babadağ Belediyesi tarafından ayağa kaldırıldı. 24 yıldır atıl durumda olan bina restore edilerek sanat merkezi haline getirildi. İlçedeki gençlere sosyal aktivite alanı yaratmak için hazırlanan proje kapsamında, Gazi Mahallesi'nde bulunan 70 yıllık binanın dış cephesi boyanırken, içi de düzenlenerek Babadağ Sanat Merkezi ismiyle kullanıma açıldı. Binanın ilk katı gençler için kafeterya olarak kullanıma sunulurken, eski karakolda bulunan nezarethane bölümü, yöresel dekorlar ile süslenerek şark köşesi haline getirildi.



Binanın üst katının ise açılması düşünülen saz, gitar, piyano ve tiyatro kursları için kullanılacağı bildirildi. Babadağ Belediye Başkanı olan CHP'li Ali Atlı, ilçede eğitim gören gençlerin sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekân oluşturduklarını söyledi. Tarihi binanın daha önce atıl vaziyette olduğunu vurgulayan Atlı, yapının restore edildikten sonra ilçeye yeniden kazandırıldığını belirtti. Binanın mülkiyetinin son 5 yıldır Babadağ Belediyesi'ne ait olduğunu ifade eden Atlı, "Göreve geldiğimizin üçüncü günü burası ile ilgili çalışmalara başladık ve projemizi hazırladık. İki katlı binanın alt katını ilçede eğitim gören öğrencilerimiz için kafeterya olarak düzenledik. Üst katında ise saz, gitar, piyano ve tiyatro kurslarının verileceği bir alan hazırladık. Binada daha önce nezarethane olarak kullanılan bölüme, şark köşesi kurduk. Eylül ayında kursiyerlerimiz kayıt yaptırıp ücretsiz olarak açılan kurslardan yararlanabilecek. Bu bina atıl olarak bir kenarda duracağına hizmete kazandırılmış oldu. İlçemizde gençlerin sosyal aktivite eksikliğini sanat merkezi ile gidermeyi düşünüyoruz" dedi.
DHA / Babadağ - Deniz TOKAT - Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Babadağ’da iki heyelan meydana geldi, bir...
Denizli’nin heyelanlarla gündeme gelen ilçesi Babadağ’da iki ayrı heyelan meydana geldi. Göveçlik-Denizli...

Haberi Oku