Baklan:
banner175
Boğaziçi'nde imece usulü festival tadında buluşma
Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde yeni nesil ile eski nesili bir araya getirmek ve geçmişteki dostlukları unutturmamak adına büyük bir adım atıldı. Önce sosyal medya üzerinde bir araya gelen Boğaziçi Mahallesi sakinleri bu birlikteliği Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği adını verdikleri kuruluşta bir araya getirdi.
 
İlk buluşmalarını geçen yıl gerçekleştiren Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği, bu anlamlı buluşmanın 2.’sini de bu yıl düzenledi. Denizli’de, farklı şehirlerde ve yurtdışında yaşayan vatandaşların eski günleri yad etmek için bir araya geldiği buluşma festivalleri aratmadı. 
 
Boğaziçi Mahallesi sakinleri tarafından imece usulü düzenlenen Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği buluşmasında binlerce vatandaş bir araya geldi.  Buluşmanın ilk adımında Boğaziçi caminin altında yemek verildi. Yemeğe katılan vatandaşların kimisi yeni tanıştı, kimisi de eski günleri yad etti.
 
Yemeğin ardından akşam saatlerinde köy meydanında lokma döküldü, kurulan sahnede canlı müzik verildi. Canlı müzik ile buluşmaya katılanlar doyasıya eğlendi.
 
Gecenin sonunda konuşma yapan Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akbay, “ Öncelikle derneğimizin kurulmasında ve gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Derneğimizin kuruluş amacı geçmişi unutmamak, geçmişi yeni neslimize aktarmak ve dostluklarımızın bitmemek üzere yaşam boyu devam etmesidir.  Bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz buluşmamızın devamını getirerek bizden sonra gelecek olan kuşaklara bu birlikteliğimizi aktarmak istiyoruz. Bu buluşmalarımızın artması içinde tüm köylülerimizi Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği’nü üye olmaya davet ediyoruz” dedi.
 
BOĞAZİÇİLİ ŞEHİTLER ADINA ANIT YAPILMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ
Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği hatırası olarak da anlamlı bir konuya değinen Başkan Akbay, “ Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtuluşuna hizmet eden köyümüzün şehitlerinin adına köyümüze uygun görülecek bir yere şehitlerimizin isminin unutulmaması üzerine dernek olarak hemşehrilerimizin katkılarıyla anıt yaptırmak istiyoruz.  Yapılan desteklerin ardından Çanakkale’de şehit olmuş tüm şehitlerimizi köyümüzde anılmak üzere uygun görülecek bir yere anıt yaptırarak onların ismini ölümsüzleştirmek istiyoruz” dedi.
 Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi; Ahmet Akbay başkan, Abidin Aycan başkan yardımcısı, Hasan Gökçe sayman, Mehmet Kocaertuğrul sekreter, Yıldız Bahçıvanoğlu üye.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Baklan’da Teke ve Boğaziçi camileri restore...
Baklan’da asırlardır ayakta duran, önemli nakış işlemeli camilerden Teke ve Boğaziçi camileri restore...

Haberi Oku