Bozkurt:
banner175
Başkan Osman Zolan Bozkurt'ta TOKİ konutlarını inceledi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçen ağustos ayında meydana gelen depremden etkilenen Bozkurt ilçesini ziyaret ederek yapımı devam eden TOKİ konutlarını inceledi. Başkan Osman Zolan’a AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Tolga Yanal, meclis üyeleri ve beraberindekiler eşlik etti. İlk olarak AK Parti Bozkurt İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Başkan Osman Zolan daha sonra beraberindekiler ile birlikte depremden etkilenen vatandaşlar için yapımı devam eden TOKİ konutlarını inceledi. Yaşanan depremi hatırlatan Başkan Zolan, "O gün Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle beraber seri bir şekilde deprem bölgesine ulaştık. Çok şükür can kaybımız olmadı. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Valiliğimizin koordinesinde Kızılay, AFAD ve tüm kurumlar seferber oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla depremden 10 saat bile geçmeden İçişleri Bakanımız, sabahında da Çevre ve Şehircilik Bakanımız bölgeye geldi" diye konuştu.
 
Bozkurt ve Çardak Belediyesi hesaplarına 500'er bin TL hibe
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile devletin tüm kurumlarının hızlı bir şekilde deprem bölgesine gelerek yaraları sarmaya başladığını anlatan Başkan Osman Zolan, "Bu yoğun ilgiden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, burada emek veren tüm kamu kurumlarına çok teşekkür ediyorum. Yaraların sarılması anlamında gayret gösterildi. Bakanlarımız da çizilecek yol haritasını net bir şekilde açıkladı. Acil ihtiyaçlar için o gün hem Bozkurt Belediyesine hem de Çardak Belediyesine, hibe şeklinde hesaplarına 500'er bin TL geçti" dedi.
 


Vatandaşlara çok cazip fırsatlar sunuldu
 
Afet sonrası hızlı bir şekilde yapımına başlanan TOKİ konutlarının, depremde ağır hasar alan konutları bulunan ihtiyaç sahiplerine tahsis edileceğinin müjdesini veren Başkan Zolan, "Vatandaşlarımız ilk 2 yıl ödemesiz 20 yıl vadede ve faizsiz bir bedele bu konutlara sahip olabilecekler. Bu çok cazip ve önemli bir destek. Bunların yapılabilmesi için kanuni değişiklik yapılması gerekiyor ve milletvekillerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Hükümetimiz kendi yerinde ev yapmak isteyen vatandaşlarımıza da 101 bin TL maddi destek verecek. Depremde konutları ağır hasar alan vatandaşlarımız TOKİ’den ya da kendi yerinde bu imkanlardan faydalanabilecek" diye konuştu.
 
Kira bedelleri ödendi
 
Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evi ağır hasar görmüş vatandaşlarımıza 6 aylık kira bedeli verildi. Vatandaşlarımız açıkta kalmasın, kiralık ev tutsunlar diye ayrım yapılmaksızın evleri ağır hasarlı olması şartıyla kira yardımı yapıldı. Bu sayede Bozkurt ilçemizde çadırda kalan vatandaşımız yok. Konteynırda kalmak isteyen yok." Çalışmaların eksiksiz bir şekilde devam edeceğini ifade eden Başkan Zolan, "Devletimiz, hükümetimiz depremde vatandaşlarımızın yanında oldu. Allah’ım afet ve felaketlerden korusun. Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü binası yeniden yapılacak. Biz de gördüğümüz hususlara dokunmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bozkurtumuzu seviyoruz" diye konuştu.    
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, dezenfektan...
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, koronavirüs ile mücadelede önemli bir yer tutan dezenfektan üretimi...

Haberi Oku