Bozkurt:
banner175
Bozkurt Belediyesi ceviz yetiştirdi, mahsulü halkla paylaştı
Bozkurt Belediyesi, ilçede yetiştirmeye çok uygun olan cevizin üretimini artırıp ilçeye gelir sağlanması amacıyla ceviz yetiştiriciiğini destekliyor ve örnek oluyor. Bu bağlamda ilçede 189 dekar alanda 2 bir 405 ceviz dikildi. Belediye tarafından bakımı yapılan ağaçlar bu yıl ilk hasadını verdi.
 
Belediye, elde ettiği hasadı küçük paketler halinde halkıyla paylaştı. Bozkurt Belediye Baştarı Birsen Çelik, “Biz yetiştirdik mahallemiz kullansın’’ diyerek elde edilen ürünün vatandaşla paylaşıldığını söyledi, “Bozkurt ilçesine bağlı tüm mahallelerde belediyeye ait tarım arazilerinden uygun durumda olanlar meyve bahçesine dönüştürülerek ceviz ve badem ağaçları yetiştirilip ürünlerin hasadından elde edilen gelirler o mahallenin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmaya başlanıldı.
189 dekar alana 2405 Adetlik ceviz ve badem ağacı sahası kuruldu.
Bölge halkı kendi bölgelerinde bulunan bahçelerden elde edilen gelirin kendi mahallelerinde kullanılmasından dolayı proje katkı amacıyla gönüllü olarak ürün hasadına yardım etmekte olup, sosyal birliktelik ve yardımlaşma duygusu gelişti.
Bozkurt Belediyesinin geliri artarak, elde edilen katma değer sayesinde yeni yatırımların önü açıldı” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, dezenfektan...
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, koronavirüs ile mücadelede önemli bir yer tutan dezenfektan üretimi...

Haberi Oku