Bozkurt:
banner175
Kenan Evren'in ismi caddeden silindi
12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştirdikten sonra devlet başkanı, ardından da cumhurbaşkanı olan, 2010 referandumu sonrası yargılanan ve rütbesi sökülerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Kenan Evren’in ismi cadde ve sokaklardan silinmeye devam ediyor.
 
Denizli kent merkezinde, 11’nci Komado Tugayı’nın bulunduğu caddede Kenan Evren’in ismini taşıyan tabela sökülmüştü. Şimdi de benzer bir karar Bozkurt’un İnceler Mahallesinden geldi. İnceler’deki Kenan Evren Caddesi’nin ismi, mahallenin ileri gelenlerinden İnce Bey Mehmet’e ithafen İncebey Caddesi olarak değiştirildi.
 
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Haberhorozu.com’a yaptığı açıklamada, kararı 1 şubat günü toplanan Belediye Meclisi’nde aldıklarını ve Büyükşehir’i bilgilendirdiklerini söyledi, “İnce Bey Mehmet, İnceler Mahallesi’nin ileri gelenlerinden, saygın bir kişiydi. Caddenin 12 Eylül askeri darbesi ve işkencelerle ülke belleğinde kötü bir imajı olan Kenan Evren’in adını taşımasındansa İnceler için değeri olan bir kişinin isminin verilmesini uygun gördük” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, dezenfektan...
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, koronavirüs ile mücadelede önemli bir yer tutan dezenfektan üretimi...

Haberi Oku