Buldan:
banner175
Behçet Uz Heykeli, adını taşıyan caddeye taşınsın
Buldan’ın sorunlarına gösterdiği yakın ilgiyle ilçenin sesi olan Buldan’da Yaşam Gazetesi’nde yer alan habere göre;
Eski Belediye Başkanı Mustafa Şevik tarafından, Eski Peynir Hali’nin yıkılmasıyla oluşan alana dikilen iki heykelden biri olan Dr. Behçet Uz’un heykeli, şimdiki belediye yönetimi tarafından alanda yapılması düşünülen inşaatlar nedeniyle yerinden sökülmüş ve alanın bir köşesine öylesine bırakılmıştı.
 
Aradan uzunca bir süre geçmesine rağmen, herhangi bir çalışma yapılmayıp, heykel de kaderine terk edilmiş halde bırakıldığı yerde durunca vatandaşlardan itiraz geldi.
 
Vatandaşlar, Dr. Behçet Uz’un Buldan’ın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olduğunu, İzmir Belediye Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiş; İzmir Belediye Başkanlığı döneminde İzmir Fuarı’nın kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğunu belirterek, Buldan Belediye Meclisi’nin kadirşinaslık göstererek Dr. Behçet Uz’un ismini ilçedeki önemli caddelerden birine verdiğini, heykelin de bu caddede uygun bir yere dikilmesinin uygun olacağını söylüyorlar.
 
Ayrıca ayni akıbeti paylaşan Dr. Abdullah Sayıner’in heykelinin de hastane kavşağına dikilebileceği ve daha anlamlı bir konuma kavuşacağı söyleniyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku