Buldan:
banner175
Buldan'da sezonun ilk çekirdeksiz üzüm hasadı başladı
Denizli'nin Buldan ilçesinde Sultaniye cinsi çekirdeksiz sofralık üzümün hasadına başlandı. Tarım işçilerinin sabahın ilk ışığıyla başladığı üzüm toplama işlemi, öğle saatlerine kadar devam ediyor. Özenle toplanan üzümler, kasalara koyulup, kamyonlara yükleniyor. Türkiye'de hasadı en erken Buldan ilçesinde yapılan Sultaniye üzümü, iç piyasanın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor.
 
REKOLTE BEKLENTİSİ 100 BİN TONUN ÜZERİNDE
Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, ilçelerinde üretilen çekirdeksiz üzümlerin lezzet ve kalite olarak üst seviyede olduğunu söyledi. Buldan'da 40 bin dönüm üzerinde üzüm üretimi yapıldığını ifade eden Al, "31 Temmuz itibariyle çekirdeksiz üzüm hasadına başladık. Üzümlerimiz iç piyasanın yanı sıra Rusya başta olmak üzere, Avrupa, Orta Doğu ve körfez ülkelerine ihraç ediliyor. Rekoltemizde geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20'lik bir artış var. Kalitemiz çok iyi, bölgemizde 100 bin tonun üzerinde üretim bekliyoruz. Üzümün kilogram fiyatı kalitesine göre 2- 2,5 lira" dedi.
 


ÜZÜM YÜZ GÜLDÜRECEK
Buldan ilçesi Doğanköy Mahallesi'nde üzüm yetiştiren Ahmet Boynikar, çiftçilerin üzüm fiyatlarından memnun olduğunu belirtip, "Üzüm bağımda olgunlaşan ürünlerimizi toplamaya başladık. Bu yıl dolu yağışı nedeniyle az da olsa verim kaybım var. Fiyatlar üreticiyi tatmin ediyor. Fiyatlarda bir düşüş yaşanmazsa, üreticinin yüzü gülecek" diye konuştu.
 
MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN GELİR KAPISI
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden üzüm toplamak için gelen tarım işçisi Rabia Avşar, yaz mevsiminde üzüm toplayarak aile bütçesine katkı sağladığını söyledi. Avşar, "Her yılın bu dönemleri üzüm toplamak için çalışmaya geliyoruz. Makasımızı elimize alıp öğleye kadar üzüm topluyoruz. Kendimi bildim bileli yazları üzüm toplarım. Benim için yorucu bir iş değil, sıcak hava da beni fazla etkilemiyor" diye konuştu.
DHA / Buldan - Deniz TOKAT
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku