Buldan:
banner175
Buldan'a dokuma pazarı
Uzun yıllardan beri, eski zahire pazarı üstünde açılan Denizli Dokuma Pazarının, yapılan yol çalışmaları nedeniyle yıkılacak olması, pazarda sergi açan dokumacıları yeni arayışlara yönlendirmişti. Denizli Dokuma Pazarında sergi açarak satış yapan dokumacılar, Denizli’deki pazarın devam etmesi ve şimdiki pazara uzak olmayan bir yerde sürdürülmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapıyorlardı. Yapılan görüşmeler devam ederken, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, şimdiki Denizli otogarının şehrin içinde kaldığını, şehir dışına yeni bir otogar yapılarak, şimdiki otogarın da Denizli Dokuma Pazarında sergi açan dokumacıları da içine alacak tekstil alış veriş merkezine dönüştürülmesi fikrini ortaya atmıştı. Halen görüşmeler devam ederken Denizli Büyükşehir Belediyesinin otogarın bir bölümünde Dokuma pazarı açılmasına sıcak baktığı ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 
Denizli Dokuma Pazarında çoğunluğu oluşturan Buldanlı dokumacılar, eskiden Buldan’da da böyle bir pazarın kurulduğunu, Denizli Dokuma Pazarına ilaveten Buldan’da Dokuma Pazarının yeniden açılması gerektiğini iletince, Buldan Belediyesi bir çalışma başlattı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Dokuma Pazarına giderek oradaki dokumacılarla bire bir görüştü. Onların da önerileri doğrultusunda Buldan’da dokuma pazarı açılması için 10 gün önce bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda alınan ön kararların, daha geniş katılımla yapılacak ikinci bir toplantı ile netleştirilmesi amacıyla Buldan Belediye Meclisi toplantı salonunda ikinci bir toplantı yapıldı.
 
Toplantıya Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Ertekin ile çok sayıda dokumacı ve dokuma ticareti yapan esnaf katıldı. Öncelikle böyle bir pazarın açılmasının Buldan’a çok katkı yapacağı konusunda görüş birliğine varıldı. Açılacak pazarın hangi gün açılması konusunda yapılan tartışmalar sonucunda büyük bir çoğunlukla  Pazar günü olması kararlaştırıldı. Denizli dokuma pazarının pazartesi günü kurulması, bu pazara alıcıların bir gün önceden gelmesi ve bazılarının Buldan’a uğramaları bu kararın alınmasında etkin oldu. Ardından pazarın saat 06.00 ile 12.00 arasında açılması kararlaştırıldı. Son olarak yer konusu açıldı. Belediye binası alt girişi, şimdiki Peynir Pazarı ve BELKÜM seçenekleri arasında BELKÜM öne çıktı. Önündeki otoparkın olması, çay ocağı ve tuvalet bulunması nedeniyle BELKÜM’ün Pazar günleri saat 06.00 ile 12.00 arasında Buldan Dokuma Pazarı olarak kullanılması oy birliği ile kararlaştırıldı.
 
Dokumacıların, Buldan Dokuma Pazarına çok sayıda ürünle değil, çeşitlerinden birer numune ile katılması, çok sayıda ürün talebi karşısında, gerek ev ve işyerlerinden, gerekse de araçlarında hazır halde bulundurdukları stoklarından karşılaması alınan kararlardan bir başkası oldu.
 
Son olarak konuşan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, alınan kararın Buldan’a ve Buldanlı dokumacılara hayırlı olmasını dileyerek, BELKÜM’de açılacak dokuma pazarına katılan dokumacılardan yer parası gibi herhangi bir ücret almayacaklarını, kış günleri de eski hükümet konağı binasını Pazar için tahsis edeceklerini söyledi. Kaynak: Buldan'da Yaşam Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku