Buldan:
banner175
Buldan'da dokuma festivali başladı
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Afyon Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımı ile açılışı yapılan festival, belediye binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.
 
Ardından önde bando, arkada protokol ve vatandaşların katıldığı, Alanyazı Meydanı’ndan Şükür Camii Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.  Şükür Camii Meydanı’nda festivalin açılış konuşmaları Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Kaymakam Murat Sarı ve CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından gerçekleştirildi. Konuşmacılar festivale emeği geçenlere teşekkür ederek dışarıdan festivali izlemek için gelenlere hoş geldiniz dediler.
 


Burada Buldan 4 Eylül Fehmi, Mehmet, Şükriye Erensoy Ortaokulu Halkoyunları Ekibi, Aydın Kuvayı Milliye Derneği Zeybek Ekibi, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı’nın gösterileri ile Buldan kumaşlarından dikilen ve Buldanlı genç kızların sergilediği defile vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.
 
Festival nedeniyle Belediye El sanatları Merkezi’nde (BELKÜM) Marmara Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi işbirliği ile canlı batik boyama ve cam üfleme ile heykel atölyesi de büyük ilgi topladı. BELKÜM’deki bu gösteriler festival boyunca devam edecek.
 
Festivalin birinci günü, Alanyazı Meydanı’nda kurulan sahnede yerel sanatçı Naci Özkan ile son dönemin popüler ismi Simge Sağın konseri büyük ilgi gördü.
 
Festivalin ikinci günü,  dokuma sanatından gösteriler, yöresel yemek yarışması, Konya Kaşık Oyunları Ekibi gösterisi ile Makedonya Federasyonu Oyun gösterisi, Türk Sanat Müziği fasıl dinletisi ile devam edecek, akşamına da Aleyna Tilki ve Suavi Konseri ile sona erecek.
 
Üçüncü gün olan Pazar günü saat 12.00’de Buldan-Yenicekent Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından yöresel keşkek yemeği ikramı gerçekleşecek.  Saat 14.00’de Talat Tarakçı Parkı’nda canlı el dokuma yarışması yapılacak.  Burada Azerbaycan Kadın Derneği ekibinin gösterisi,  Kıbrıs Derneği gösterisi, Bergama Kılıç Kalkan Ekibi’nin de gösterisi gerçekleşecek. Akşama da Şehir Stadyumu yanındaki meydanda Hande Yener konseri ile festival sona erecek
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku