Buldan:
banner175
Buldan'da kuduz nedeniyle karantina
BUZAĞIDA GÖRÜLDÜ
Hasanbeyler mahallesinde oturan ve geçimini hayvancılık ve çiftçilikle sağlayan bir vatandaşa ait bir buzağının hareketlerinde anormallik sezilince, Buldan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hayvanı takibe aldılar. Buzağıdan alınan numunede kuduz hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tedbir amaçlı olarak Hasanbeyler mahallesi ile birlikte civar mahallelerden Beyler, Gülalan, Dımbazlar ve Yeniçam mahallelerini karantinaya aldı.
 
SÜTE DE KARANTİNA
Karantinaya alınan bu mahallelerde her türlü hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Süt ve sütten yapılan gıdaların da mahalleden çıkarılarak satılmasına izin verilmiyor.
 
TEDBİR AMAÇLI
Buldan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kuduz hastalığının bir tek hayvanda görüldüğünü, ancak tedbir amaçlı olarak ikinci bir karara kadar karantina uygulaması başlattıklarını, başka hayvanlarda herhangi bir rahatsızlık olmadığı takdirde karantina uygulamasının en kısa sürede kaldırılacağını belirttiler. Yetkililer vatandaşların içlerinin rahat olmasını, bu mahallelerden her türlü hayvani gıdanın çıkışının yasak olduğu için diğer bölgelerden gelen süt ve süt ürünlerini rahatlıkla tüketebileceklerini söylediler.
 
AŞI YAPILIYOR
Buldan Devlet Hastanesi sağlık ekipleri tarafından da kuduz vakasının görüldüğü Hasanbeyler mahallesinde vatandaşlara kuduz aşısı yapılmaya başlandı.
 
Karantina kararı belediye hoparlörleri vasıtasıyla akşam saatlerinde halka ilan edildi. (Kaynak: Buldan’da Yaşam Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku