Buldan:
banner175
Buldan'da Kumralı Dede mezarı talan edildi
Mezarda bir insan boyundan daha fazla derinlikte kazı yapan kişilerin hangi amaçla böyle birşey yaptıkları bilinmezken olay defineciler üzerinde yoğunlaşıyor. Çevresinde başka mezarların da bulunduğu kabristanlıkta diğer mezarlara dokunulmazken Kumralı Ali Paşanın mezarı tamamen kazılmış bulundu.
 
Kumralı Ali Paşa'nın kabrini ziyaret amaçlı giden vatandaşlar tarafından fark edilen olay, ölüye saygısızlık ve büyük bir tarih ayıbı olarak nitelendirildi.
 
Büyük Selçuklu Devleti zamanında yaşamış olan Kumralı Ali Paşa'nın bir asker olduğu ve zamanın ün salmış komutanları arasında olduğu belirtilmekte. Büyük Selçuklu Devleti döneminde Türk topraklarını korumak için büyük savaşlar vermiş olan Kumralı Ali Paşa'nın aynı zamanda yine zamanın komutanlarından Servergazi'nin de komutanı olduğu belirtiliyor. Dönemin askerleri ve komutanları savaş sırasında şehit düştüklerinde bulundukları yere gömüldükleri, Kumralı Ali Paşa'nın da şehit düşerek Kumralı dağı eteklerine gömüldüğü belirtiliyor. Buldanlılar tarafından sıkça ziyaret edilerek başında Kuran-ı Kerim ve dualar okunan Allah dostu olarak adlandırılan Kumralı dedesi olarak tanımlanan Kumralı Ali Paşanın kabrine yapılan bu saygızılık Buldanlıların tepkisine yol açtı.
(Kaynak: Özcan Durusoy / Buldan'da Yaşam Gazetesi)
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku