Buldan:
banner175
Buldan'da meclis toplanamadı
Buldan Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısının bugün saat 14.30’da toplanması gerekiyordu. Toplantı için AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri saat 14.30’da meclis toplantı salonunda hazır bulundular. 8 dakikalık gecikme ile de Başkan Gülbay salona geldi. Ancak CHP’li meclis üyeleri meclis toplantı salonuna gelmediler. Başkan bir süre daha bekledikten sonra salt çoğunluk sağlanamadığı için 10 Ekim Pazartesi saat 14.30’da toplanmak üzere meclisi kapattı.
 
Yakın tarihte ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen muhalefet partilerine mensup meclis üyeleri, meclisi toplantılarını muhalefete mensup üyelerin zaman zaman protesto mahiyetinde katılmadıklarını gördüklerini ama ilk defa belediye yönetimini elinde tutan parti üyelerinin katılmadıklarına şahit olduklarını belirttiler.
 
Belediye Başkanı Gülbay muhalefet üyelerinin, CHP'li üyelerin niye katılmadığı sorusuna bilmiyorum cavabını verirken, muhalefet çevreleri  MHP’li meclis üyelerinin, Buldan Yayla Gölü çevresindeki belediyeye ait arsaların 10 Ekim Pazartesi günü sabah yapılacak olan satışını durdurmak için önerge vereceklerini,bu önergeye AKP'li üyelerin de destek vereceğini, bunu haber alan CHP’li üyelerin de bunu engellemek için meclisin toplanmasına engel oldukları iddia ettiler.
 
Buldan yayla Gölü çevresinde Buldan Belediyesine ait 5 adet arsa belediye tarafından satışa çıkarılmış, ancak Süleymanlı Mahallesi sakinleri buna karşı çıkmışlardı. Daha önce köy vasfına sahip olan Süleymanlı mahallesinde bulunan bu arsalar, köy tüzel kişiliği tarafından köy senedi ile köylülere satılmış ancak bu arsaların bir kısmı daha sonra ikinci şahıslara devredilmişti. Bu devredilen arsaların bir kısmının üstüne de evler yapılmıştı. Büyükşehir yasası ile köyler mahalle haline gelince buradaki imtiyaz Buldan belediyesine geçmişti. Belediye de kendine ait bu arsaları ihale ile satışa çıkarmıştı. (Kaynak: Buldan’da Yşam Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku