Buldan:
banner175
Buldan'ın geleneksel dokumasına akademik destek
PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu ile Araştırma Üyesi Dr. Oğuzhan Aydın ve PAÜ Buldan MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Kaya, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret etti.
 
PAÜ Rektörlüğü tarafından başlatılan e-ticaret ile yöresel ürünlerin dünya pazarına sunulması çalışmalarıyla ilgili Başkan Şevik’e bilgi veren Prof.Dr. Haşıloğlu, “PAÜ, Belediye ve kooperatiflerin işbirliği ile Buldan’ın geleneksel el dokuması ürünleri ile coğrafi işaret belgeli ürünlerinin dijital ortamda tanıtılması ve e-ticaret ile dünya pazarında yerini alması için çalışma başlattık.  Böylelikle Buldan’ın da e-ticaret yoluyla dünya pazarında payını alması sağlanacak.  Ayrıca üniversite olarak Buldan’a özgü birçok ürüne coğrafi işaret belgesi alınması, markalaşması konusunda da akademik destek sağlayacağız” dedi.
 
Buldan’ın gelişmesi, kalkınması için yapılacak her çalışmayı desteklemeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Şevik, “Buldan, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliği ile bölge turizminde yerini aldı.  Günümüzde el dokuması dendiğinde Buldan akla gelmektedir.  Ancak bu yeterli değil.  Tanınırlığımızı daha çok artırmak ve pazar payımızı geliştirmek adına daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız.  Coğrafi işaret belgeli el dokumalarımız ile yine coğrafi işaret belgeli tarım ürünlerimizi  e-ticaret yoluyla dünya pazarında yerini alması adı yapılacak çalışmaları belediyemizin imkanları doğrultusunda desteklemeye hazırız. Bu konuda çalışma yürüten PAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan ile akademik kadrosuna teşekkür ederim” dedi.
 
Başkan Şevik, pandemi döneminde yazdığı “Dünyayı Sarsan Salgınlar” kitabı ile Buldan dokumasının dünü ve bugününü yer verdiği “Dokumanın Başkenti Buldan” adlı kitaplarını imzaladı, el dokuması ürünlerden hediye etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku