Buldan:
banner175
Buldan'ın tekstili ve üzümü binlerce yıllık
Buldan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı ‘nın “KORUMA VE ONARIM UYGULAMALARI” başlıklı serinin ilk kapsamında, Tripolis Kazısı Başkanı Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Duman tarafından “Tripolis’te Yürütülen Restorasyon Çalışmaları” ile ilgili olarak öğretim üyelerine ve öğrencilere bilgilendirme amaçlı sunum gerçekleştirildi.  Bu sunumda Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Gülbay, Garnizon komutanı Jan. Yzb. Oğuz Yalçın, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Buldan Belediye Meclisi Üyesi Hikmet Şenözen ve Buldan Yüksek Öğrenim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Atlamaz da hazır bulundu.
 


Bilgilendirme sunumunda Doç Dr. Bahadır Duman’ın verdiği bilgiler arasında, Buldan’ın Yenicekent mahallesinde yer alan Tripolis Antik Kenti’nde yapılan çalışmalarda Buldan’ın dokumacılık geçmişine ışık tutabilecek nitelikte dokuma boya atölyesi ve kuru meyve üretiminin yapıldığı depoların bulunduğu bilgisi  dinleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.
 
Ayrıca Buldan Yüksek Öğrenim Derneği’nin katkılarıyla Buldan Meslek Yüksekokulu’nda oluşturulan Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Kütüphanesi, Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş’in eşliğinde Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve diğer davetlilerin katılımı ile açıldı.
 
Buldan Kaymakamı Murat Sarı ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay açılışta  konu ile ilgili kütüphane kurulmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek kütüphane için kitap yardımı yapacaklarının sözünü verdiler. (Haber ve Fotoğraflar: Buldan’da Yaşam Gazetesi / Özcan Durusoy)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku