Buldan:
banner175
Buldan'ın yöresel yemeği madalya aldı
Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği’nin, gastronomi anlamında Denizli ve ilçelerinin ön plana çıkması ve Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı amacıyla düzenlediği  “Yöresel Gıda şenliği” North Point Otel’de gerçekleştirildi.
 
 “Yöresel Gıda Şenliği ”ne katılan Kale, Beyağaç, Tavas, Buldan,  Baklan, Pamukkale, Çivril ve Bozkurt’un yöresel yemekleri, usta aşçılardan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
 
Yarışmaya, eşi Bahija Şevik ile birlikte katılan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, stantları gezerek yarışmacılara başarılar diledi. 
 
“869 YERLİYSE YERİZ”
Gaziantepli usta Battal Yıldırım, Kuşadası Aşçılar Derneğinden Aydın Sürer, Ali Osman Yetik, Türkiye Aşçılar Federasyonundan Haldun Tüzel, Sinem Onge gibi 15 usta aşçıdan oluşan Jürinin,  “869 Yerliyse Yeriz” sloganı ile değerlendirdiği yarışmada en yüksek puanı Buldan’ın yöresel yemekleri aldı. Yarışmaya Buldan’ın çağla dövmesi, balcan sovan, göce aşı, keşkek, kapama, tenem helvası, saraylı tatlısı ve kestane şekeri gibi yöresel lezzetleriyle katılan Aysel Mustak’a madalyasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi.
Yarışmada  2. Bozkurt, 3. Çivril olurken Özel Jüri Ödülü ise Tavas’a verildi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku