Buldan:
banner175
Buldanlı hayırsever Ali Tunaboylu hayatını kaybetti
Buldan Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi, Buldan Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, Ali Tunaboylu METEM Öğrenci Yurdu gibi eğitim kurumlarını yaptıran Hayırsever işadamı Ali Tunaboylu İzmir’de vefat etti.
Bir süredir rahatsız olan Ali Tunaboylu yarın İzmir’de kılınacak cenaze namazı sonrası İzmir’de defnedilecek.
 
ALİ TUNABOYLU KİMDİR?
 
1931 yılında Denizli’nin Buldan ilçesinde doğan Ali Bey Cemile hanım ve Ahmet bey’in oğludur. İlköğretimini Buldan 4 Eylül okulunda tamamlamıştır. 12 yaşında Buldan’da çıraklık hayatına atılan değerli Ali Tunaboylu, 18 yaşında istanbul’a gitmiş Mahmutpaşa’da 3 yıl yaşamıştır. Askerliğini Konya’da yapan Ali TUNABOYLU 1957-1961 yılları arasında Buldan’da yaşamıştır. 1957 yılında Ünsal hanımla evlenen değerli iş adamı, 1958 yılında ilk oğlu Ahmet bey’i kucağına almıştır.
 
Gençliğinde kendisine çizdiği yolu belirlemiş azminden ve çalışkanlığından ödün vermemiş Ali TUNABOYLU’yu çevresi ve yakınları  hayır severliliği ile tanıdı. Buldan’da yaptırmış olduğu " ALİ TUNABOYLU ANADOLU MESLEK LİSESİ" den sonra İstanbul’da ki Heybeliada " GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ", İzmir’de " TEPECİK GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ’NİN " dört duvar kalmış şekilde A’dan Z’ ye restoresini yaptırmıştır.</p>
 
İzmir’de aile şirketleri olan "Tunaboylu Tekstil San. ve Tic. A.Ş." de oğulları Ahmet ve Ünal ile birlikte ticari faaliyetlerini başarı ile yürütüp, şirket yönetim kurulu başkanlığını yapmaktaydı. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku