Buldan:
banner175
Buldanlı kadınlara ‘Kız Kardeşim' eğitimi
Bireyler için finansal okuryazarlık eğitiminden bahseden Eğitmen Cansu Deda’nın konuya ilişkin aktardığı bilgiler şöyle:
“Kadınların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirmelerine destek olmayı, yeteneklerini geliştirebilecek ve yetkinlik kazanacakları platformlar yaratmayı, kadınların ekonomik sürece katılımlarını artırmak amacıyla eğitim ve danışmanlık desteği vermeyi hedefliyoruz.
 
 
Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarının güçlendirilmesi ve bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almasını sağlayacak fırsatlar yaratılması için eğitimlerimiz devam ediyor. Türkiye’de kadınların maalesef iş gücüne katılım oranı düşük ve yıllara göre de azalma gösteriyor. Kadınların kendi işlerini kurarak ekonomiye katılmaları gerekiyor
 
Eğer biz hedeflerimize ulaşacaksak, kadınlar hayatın her alanında olmalı.  Bu eğitim sayesinde de kadınlara mali kaynaklarını  yönetmeleri konusunda bilgiler aktardık.”
 
ÇOK YARARLI OLDU
Eğitimin Buldan’daki bileşeni olan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman ise “Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmeleri ve temel finansal hizmetleri tanımaları amaçlanan çok güzel bir proje. Cansu Hanım bizlere bütçe, harcamalar, birikimler/ yatırımlar, borçlar, banka ve kredi kartı, tasarruf konularında bilgi verdi. Hepimiz için çok faydalı bir sunum oldu. Kendilerini burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Cansu Hanım’a anlatımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Proje Hakkında
“Kız Kardeşim” projesi Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca Cola işbirliği ile gerçekleştirdiği kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla başlatıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku