Buldan:
banner175
Kurutmalık üzümler futbol sahasına serildi
Yenicekent Mahallesi'nde örtü altı üretim yapmayan çiftçiler bu yıl dolu, yağmur ve güneş yanıkları nedeniyle beklediği verimi alamadı. Olumsuz hava koşulları yüzünden üzümdeki kalite düşünce, ürüne verilen fiyat da düştü. Örtü altı üretim yapan çiftçiler üzümlerini kilogram fiyatı 2.5 ile 3 lira arasında satabilirken, örtü altı üretim yapmayan çiftçiler verimi düşük ürünleri için verilen fiyatı, giderlerini karşılamadığı için kabul etmedi. Çiftçiler bu nedenle, taban fiyatı kilogramı 10 lira kuru üzüme yöneldi. Mahalledeki başta futbol sahası olmak üzere çocuk parkları ve boş bulunan yerler kuru üzüm sergisine çevrildi. Mahalledeki futbol sahasının neredeyse her yerine serilen üzümler kurumaya bırakıldı. 
 
'MASRAFLAR ÇIKMADI'
Yenicekent Mahalle Muhtarı Musa Çakır, üreticilerin bekledikleri fiyatı alamayınca kuru üzüme yöneldiğini ifade ederek, "Mahallede stat, çocuk parkları ve boş alanlar, kuru üzüm sergisine döndü. Çocuklarımızın futbol oynadığı sahaya da mecburen üzüm serdik. Üzümlerin kurumasından sonra kaldıracağız. Çocuklarımız tekrar burada futbol oynayabilecek. Çocuk parklarında da üzüm sergisi var. Örtü altı üretilen üzümler, kilosu 2.5 ile 3 liradan satılıyor. Kuru üzümün taban fiyatı 10 liradan ama hepsi çiftçinin eline geçmiyor. Giderleri çok fazla" dedi.
 
Üzüm üreticisi Hakan Yeşil ise, "Bu yıl yaş üzümden istediğimizi alamadık. İç pazar ve ihracat için de talep az oldu. Biz de kuru üzüme yöneldik. Yaş üzüm beklentilerimizi karşılamadı. Verilen fiyatlar özellikle ilaç, gübre, mazot masraflarımızı karşılamadı" diye konuştu.
DHA / Buldan - Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku