Buldan:
banner175
Tarihi bina, belediye oluyor
Buldan eski Hükümet Konağı,  73 yıl aradan sonra yeniden belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Belediye Özel Kalemi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Restorasyon gibi bazı birimlerini Eski Hükümet Konağı’na taşımaya hazırlanan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, burasını tarihsel canlılığını yeniden kazandırmayı hedefliyor.
 
Son 5 yıldır kullanılmıyordu
Eski Hükümet Konağı,  1946 yılında çıkan yangın sonrası belediye ve hükümet Konağı taşınmasının ardından onarılarak adliye, emniyet, maliye, Tekel Müdürlüğü, kütüphane, orta öğretim öğrenci yurdu, MHP lokali ve derneği, avcılar kulübü ve kahve gibi çok çeşitli fonksiyonlarda kullanılmıştı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in görev yaptığı 2007-2011 yıllarında Adalet Bakanlığı’ndan devralınan Cezaevi ile birlikte restorasyonu tamamlanarak Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunulan eski Hükümet Konağının son 5 yıldan beri kullanılmadığını vurgulayan başkan Şevik, burasını yeniden vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini belirtti. Başkan Şevik, belediyenin bazı birimlerini buraya taşıyarak tarihsel canlılığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.    
 
Encümen tarihi binada toplandı
Tarihi binada,  Belediye Encümeni ilk toplantısını gerçekleştirdi.   Encümene başkanlık eden Başkan Şevik,  "Bu tarihi binada hem belediyemizin hizmetlerini sunmak hem de vatandaşla iç içe olma adına belediyemizin bazı birimlerini buraya taşıyacağız. Bu eserler restore edilip kapısına kilit vurulursa tekrar eski haline döner. Bu binaları hayatta ve diri tutan insan nefesidir. O nedenle bu tarihi binayı yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.  
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku